Sovstunder genom seklen

20200119_kram

Förra söndagen hämtade vi Alfreds pappas släpvagn och sen körde vi vidare till mina föräldrar där vi hämtade en säng som skulle bli Blendas. Det har länge varit tänkt att den skulle komma hit till oss men det logistiska har ju gått lite sisådär. Men nu är den i alla fall här!

Den är utdragbar och dryga 70 cm bred, så ganska lagom åt ett barn tycker jag, men ursprungligen agerade den ändå dubbelsäng åt Blendas mormors farföräldrar. Låter det som att det var mycket länge sen? Ja, det var det nog — de gifte sig år 1897, berättade min mamma.

Sängen ska vid något skede få flytta till Blendas egna sovrum. Och jag blev så fruktansvärt uppgiven då jag insåg att vi knappast skulle få in den, höga gavlar et al, genom dörren som bara är 60 cm bred. Gick och grubblade (okej: surade) på detta i flera dagar. Blev så jäkla frustrerad och nedslagen då jag tänkte på det — ALLT med det här hemmet kändes så hopplöst. För varje idé jag har så är det som att femtioelva hinder hoppar i vägen för att kunna genomföra den. Det är aldrig smidigt. Och kanske är det bara så det ÄR att renovera och inreda, men fan bara NÅNTING kunde väl ändå få löpa smärtfritt? Arrrghhh!

Men så en dag då både Alfred och Blenda var borta blev jag så frustrerad att jag tömde sängen, tog isär den, och kånkade delarna i tur och ordning till dubbeldörrarna till vårt sovrum som, om man bara tar upp ena sidan, också är endast 60 cm bred. Och vet ni vad?? DELARNA GICK IGENOM!! Det kan förvisso vara litet knepigare att få dem igenom Blendas dörr ändå, men det här var ett sånt otroligt glädjande testresultat att det kändes som att livet återvände. Jag var inställd på flopp men nu har jag hopp igen! Det KAN gå bra! Det KAN bli jättebra!

Lustigt hur bara en sak kan ha sådan inverkan på ens generella inställning till livet, ha ha. Eller jag antar att det var en slags droppen i bägaren-situation. Har ni någonsin sådana? Som kan stjälpa allt ELLER styra upp det som verkligen känns som ALLT? mvh Dramatisk_83 🎭

20200119_gosedjur

Sängen gjorde direkt succé hos både Blenda och gosedjur så vi får hålla tummarna sen då det gäller fortsättningen. Och tillsvidare får vi maxa myset. (Om sanningen ska fram är de här bilderna orsaken till detta inlägg, ville egentligen bara visa dem.) Gulligt av Myra att dra sitt strå till stacken!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

7 reaktioner till “Sovstunder genom seklen”

 1. Fin säng, extra fint att den har en historia. Börjar lite några att jag lät pappa föra fammos mammas gamla säng till Åldringsvännerna. Sov själv i den i tonåren. Tjusig pjäs i ek med höga gavlar, men den hade varit för stor för barnrummet. Blenda det ut att stortrivas i sin nygamla säng. Och jag blir så glad att se den där filten, du köpte den då mini-Max var med Karin och mig till Vasa för att hälsa på dig och magen. ❤

  1. Åh äsch, förstår splittrade känslor. Man vill ju både ha det som är praktiskt och rationellt och snyggt men så också det som är sentimentalt och fint. Den här gamla sängen kommer ta upp typ hela Blendas lilla rum meeen tänker att tills hon börjar klaga på att hon vill ha mer utrymme så måste det funka. (Kommer bli KUUUL sen när hon nångång vill ha en 1,20 säng in dit. 😬)

   JA jag minns också det!! 😀 ❤ Att du och Max och Karin var med. (Jag berättar ibland om det åt Blenda också!) Vid nåt skede kände mig så fjantig över att köpa den — hade så weirdo angst över att köpa gulliga saker åt bebisen som inte var typ absoluta förnödenheter under graviditeten, inte över pengarna men kanske typ min identitet mer — och då sa du något i stil med att man nog inte kan ha för många filtar och det var PRECIS det jag behövde höra. 😄 Då kände det som ett befogat ofjantigt köp som dessutom blivit oss ganska kärt.

 2. Jag jobbade en gång i tiden på ett ställe där chefen hade den inställningen att ”Det måste gå!” Och visst sjutton gick det hur omöjliga projekt han än ville ha genomförda. Det handlar mycket om inställning och att man är envis.
  Själv brukar jag tänka ”Det finns nästan alltid alternativ”. Det gäller bara att klura ut vilka som är bäst.

  1. Jo, oftast går det ju att omarrangera så att det på något vis ändå funkar. Men jag önskar att det bara NÅNGÅNG inte skulle behövas. 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s