Smärtan, hjärtan och böcker

Jag är alldeles mör och konstig i huvudet, det känns som att det är fyllt med smuldeg som någon knådat hela dagen och nu vill det bara få lämnas ifred. Om det mejkar nån sens? Jag antar att det inte gör det. Men jag har alltså haft migrän hela dagen och, eh, tja.

Med synbortfall! Det är allt nytt det. Särskilt drabbat är vänstra ögat, där finns en fläck i mitten som bara inte vill snappa upp något. Jag blev LIVRÄDD första gången det hände, för jag mådde annars bra och plötsligt kunde jag bara inte se om min kompis bebis hade hår på huvudet eller inte. Eller, jag kunde skymta det i utkanten av mitt fokusområde, men när jag vände blicken mot det så kunde jag inte se det. Fast det konstiga var att det fanns ju DÄR, ändå, i synen menar jag. Det var inte som att det blev vitt eller svart eller ens bara suddigt, men av nån orsak så kunde jag bara inte se det. Det var NÅT slags glapp där men jag kan absolut inte beskriva det. Helknäppt.

Hur som helst, sen dess har jag läst att det är vanligt. Men i dag var det otäckt på ett annat vis. Hur bedrövligt blev det (jag), undrar ni? Nå, så att jag försökte gråta ett par gånger bara för att jag FAKTISKT TYCKTE SÅ SYND OM MIG SJÄLV. Men jag kunde inte riktigt hänge mig tillräckligt så det blev mest bara nån sekund av förvridna grimaser och inget mer.

Vartefter dagen led mot kväll lättade mitt eget lidande mer och mer, och då hittade jag faktiskt orken att fixa två tygpynt jag förberett tidigare. Jag har använt mig av sånt där papper som man kan printa på och sen stryka fast på textilier, för de här grejerna jag ska visa nu:

20190927_hjaertan

En skock hjärtan i gula, rosa, röda och bruna nyanser åt min Blenda Mosippa, som är mycket förtjust i hjärtan just nu. Är positivt överraskad av hur lyckad den här utsmyckningen blev! Och Blendushka ville byta om till den på momangen när jag visade den åt henne. Det tolkar jag som betyget väl godkänt.

20190927_litaf

En trave böcker på en tygkasse värdig en lagom nördig bokmal. Denna kasse var på specialbeställning av Alfred, han bad mig designa och göra nåt som han kunde lotta ut tillsammans med sina grejer. Jag hade egentligen uppfattat det som att kassen enbart skulle rymma hans böcker, så därav detta litteraturrelaterade ordskämt. (Jo, jag kan erkänna att jag var ganska nöjd med det, hehe.) Men kassen innehåller alltså mycket annat också! Ni kan kolla in hans inlägg här om ni vill delta i utlottningen.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Smärtan, hjärtan och böcker”

 1. Ögonmigrän är en mycket nära följeslagare för mig! Tappar nu som då synen på vänster öga för en halvtimme som ibland följs av en högersidig dov huvudvärk. Första gångerna var väldigt freaky, men nu är jag så van att det händer så är bara att vänta ut det.
  Efter första gången jag fick det visade det sig att mina glasögon var för starka (!), så troligen var det glasögonen + nackmuskelspändhet som fick ögonmigränen att utlösas. Nu några år senare är det käklederna (jag är låst i båda sidorna) och nacken som är största boven (och mina ögon överlag, synnerven är lite weird på mig).

  1. Men huh! Att det kan byta sida så. Känns nästan lite lömskt. Låter bekant det där med spänd nacke och käke. 😬 Har också funderat om jag borde kolla synen. Har inte glasögon men jag kanske borde! På vilket sätt är din synnerv konstig? Jag tycker jag får dubbelseende ganska lätt. Eller, jag vet inte. Om jag stirrar på en skärm länge (a.k.a. hur mitt liv ser ut) så kan det sen va omöjligt att se ordentligt på andra avstånd, men det kanske är normalt, vad vet jag.

   1. Tydligen är mina synnerver lite weirda, har varit två gånger på ögonbottenundersökning och synfältsundersökning (båda gångerna normala tack och lov) så ögonläkaren håller koll på dem, jag skelade från födseln så har blivit opererad i ett öga för att flytta en muskel. Så det hänger troligen ihop med den stimulans (eller icke-stimulans) synnerverna fick då jag var liten 😀

    1. Ahaa! Häftigt att de kan operera sånt, och överlag hur mycket som kan korrigeras och bistås med synen. Min pappa fick t.ex. en hornhinnetransplatation för några år sen. Jag blev kanske lite inspirerad av vårt prat (??) för jag har skaffat remiss till optiker nu. Så nu får vi — trumvirvel — se! Heh heh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s