Mellan hägg och syren

20190606_syrenerna

Hittills varje dag denna månad har jag bestämt tänkt att jag ska blogga. SKA. Har haft innerligt storslagna planer om att skriva om sånt som sannerligen är småsaker. Det kan ju inte vara så svårt, eller hur? Men det är ju ett återkommande fenomen, det där, ett som det sällan blir nåt av. De första fem dagarna i månaden så kom jag mig inte ens för att börja, inte ett ynka ord knackade jag ner. Hur uselt? Men på den sjätte smäller det! Fast ganska knaggligt.

Jag har märkt att jag ofta kommer av mig i mina inlägg för att jag nosar på ämnen som jag tycker att kunde bli egna inlägg. ”Det där sparar jag tills imorgon”, tänker jag. ”Då kan jag fixa bilder, tänka igenom det och bara utföra det bättre”, intalar jag mig själv som en jävla lättlurad pajas. Sen kommer jag ju aldrig så långt på grund av omständigheter och personlighet och plötsligt har det gått för lång tid och allt det gamla, redan förberedda känns irrelevant. Lite som kokt potatis som man sparar för att steka nästa dag och så hamnar de bakom en stor burk yoghurt i kylen och där ligger de då och kallsvettas i en vecka. Ja ja, det där var väl inget nytt egentligen, det är bara det att det har hänt så ofta att det finns i huvudet mitt nu och ville inte lämna mig ifred.

Med det sagt så vill jag ändå berätta, eller mer nämna i förbifarten, att vi börjat riva inredningen i det lilla rummet invid köket som i bostadsannonsen kallades för pigrummet. Det ska bli Blendas rum och bakom möblerna vi skruvade ner hittade vi spår från forna inneboende. Ett fysikprov, ett punk/hardcore/nåt-ditåt-zine, och ett litet skolfoto till exempel. Bara ÄLSKAR det faktum att det är en 80/90-talets tonårspunkare som bott i det rummet förr.

Mer om rummet och mina ~inredningsplaner~ får bli i ett annat inlägg. JaaaaAAAAaaaa, jag vet hur osäkert det låter. Men jag ska försöka.

I övrigt är det typ tropiskt hett här nu och golvfläkten surrar och snurrar. Skickade precis in en beställning på takfläkt till sovrummet. Köpte en begagnad i värmeslagsframmanad panik förra sommaren och 1) den var lite vind och kändes därför osäker att ha på, 2) har små klockformade glaskupor och jag gillar inte formen på dem, och 3) saknade dessutom delen som man fäster i taket och hänger den på, fast det märkte jag först efteråt. Njä, inte världens bästa köp. Nu förstår jag ju att jag hade gett upp och bara tog det som fanns, även om det kändes som en framgång då att faktiskt få tag på en när alla var sålda eller slutsålda redan. Fan jag hoppas det inte är det som är på gång med den nya. Som dessutom kostade dubbelt mera. Håll tummarna för den! Åtminstone ser den snygg och ovinglig ut på bild.

Ser fram emot helgen, både på grund av det utlovade åskvädret och på grund av ledigheten. Eller det sistnämnda har ju redan börjat egentligen. Jobbade halv dag i dag och nu är jag ledig. Känns som länge sen som jag inte haft program för helgen och ser nu fram emot att bara vara. Fast helst på ett ganska produktivt sätt, är så många grejer och projekt jag skulle vilja ta itu med eller komma lite längre på. Vi får se. Ska börja med steg ett: Jaga barnrumsinspiration på Pinterest. Lämpligt arbetslass en kväll som denna!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Mellan hägg och syren”

 1. Spännande med Blendas rum! Både med fynden från tidigare invånare och vad ni ska hitta på. Pinterest oraklet säger grått, nån blek pastell i oregelbundet sicksack-mönster på halva väggen. Vimplar, bokstavslampa och beige matta med djur- eller scallop-mönster… Fast jag tror oraklet är ute och seglar fullständigt.

  1. Du kan ditt Pinterest du! 😀 Ärligt talat kanske inte jättelångt ifrån heller, skulle t.ex. inte ha några problem alls med bokstavslampa eller beige matta med djurmönster! (Har redan en vit med några skogsdjur samt vägar på, hehe.) Det är lite onödigt spännande med rummet nu just — det går vattenledningar GENOM ett skåp och på golvet, i ena hörnet, är det typ murbruk (?!) där rören går ner. 🤷‍♀️ Vågar nog inte röra det själv. Fattar inget av det.

 2. Jag är bara onödigt spydig. Sakerna för sig är det inget större fel på, vem gillar inte djur och bokstäver liksom? Men det var ett tag då jag sökte inspiration för barnrum och ALLA såg likadana ut. + Pompoms och sänghimmel.

  Huuuuh, de där ledningarna låter knepiga. Kanske de behöver byggas in eller nåt. Fast det kanske inte heller är så klokt om de börjar läcka. Gamla hus är en utmaning och ibland lite läskiga.

  1. Näää!! Inte alls onödigt, gillar det ju! 😀 Vet precis vad du menar, inte orkar jag ju heller riktigt med allt det där.

   Ja, de var inbyggda under en hylla, och så genom ett skåp som de fortfarande sitter fast i. Men vi tycker att de möblerna inte var varken särskilt snygga eller praktiska. Har också tänkt ta bort golvet i rummet (förhoppningsvis är trägolvet där under i acceptabelt skick), men vet fasen inte vad vi ska göra där riktigt, med allt… ja, vad det än är för grå massa då. Sen borde kanske rören ses över hur som helst i.o.m. att de varit så åtminstone sen 90-talet. Det är i alla fall ett litet plåster på krångelsåren att tänka så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s