M’lady đŸŒč

Dagen innan kvinnodagen köpte jag blommor Ă„t mig sjĂ€lv och jag velade mellan vita nejlikor och vita tulpaner men tĂ€nkte sen HERREGUD det Ă€r MARS, det Ă€r VINTER, nu fĂ„r jag vĂ€l fasen skĂ€rpa mig. Vet jag inte var jag bor?? Man kan inte börja hĂ€rja om KRISPIGA TULPANER redan, det Ă€r groteskt. SĂ€rskilt att kalla dem just sĂ„, alltsĂ„ krispiga. Och Ă€r det inte lite hemskt hur snabbt vi börjar hyperventilera om vĂ„ren? Vi hörs nĂ€r det snöat fem gĂ„nger i maj va.

Ska man förresten vara riktigt onomatopoetisk sÄ borde det vÀl ÀndÄ heta att tulpaner, om nÄgot, Àr tjocka? Ett tjog tjocka tulpaner. Tjock tjock tjock, sÄ bryter man av dem.

20190310_pianoblomster

HÀromdagen dÄ jag satte ner blomvasen pÄ den nya (fast gamla) röllakanmattan för att ta en bild, som en gör, sÄ fick Blenda fiilis och uppvaktade mig med en leksakspianoserenad. Mycket fin stund. Mer om mattan en annan gÄng. WOW vilket framtida clickbait jag planterade dÀr.

PÄ tal om kvinnodagen och blommor sÄ börjar jag kÀnna mig rÀtt redo att slÀppa det fokusomrÄdet. Det kan jag vÀl inte vara ensam om? Det skulle liksom va KRISPIGT, fast i positiv bemÀrkelse, heh heh. Fast obs! Jag fattar att alla andras bubblor inte ser ut som min och att det finns en klar poÀng med att fortsÀtta upplysa om att kvinnodagen inte Àr till för att uppvakta kvinnor. Det Àr ju sant. Vill ha lite paus bara?

Fattar att det kan vara förlösande att ryta BEHÅLL DINA ROSOR men varje gĂ„ng jag lĂ€st en sĂ„n status i Ă„r sĂ„ har jag tĂ€nkt pĂ„ att jĂ€mstĂ€lldhet ÄVEN Ă€r till för de som faktiskt blir glada av att fĂ„ en blomma. Att jĂ€mstĂ€lldheten LIKA mycket tillhör de som hoppas pĂ„ att nĂ„n ska ge dem en ros dagen till Ă€ra. De mĂ„ste ju inte vara antifeminister för det. De kan va mer feminist Ă€n jag Ă€r. Och oavsett sĂ„ ska det inte spela nĂ„gon roll! Om ”M’lady đŸŒč”-uppvaktningen sĂ„ vore deras ENDA mĂ„l i livet och allt annat var obetydligt, sĂ„ förtjĂ€nar de ju likvĂ€l samma rĂ€ttigheter och respekt som alla andra! FörstĂ„s. Det Ă€r ju det dagen handlar om. Men fokus! Var hamnar fokus? Mitt tenderar hamna nĂ„n annanstans.

SĂ„ om jag fĂ„r drömma lite sĂ„ skulle jag gĂ€rna se att vi kom överens om en tydligare linje för hur vi uppmĂ€rksammar internationella kvinnodagen i sociala medier. Eller att vi spĂ„nade fler idĂ©er om vad vi kan satsa pĂ„ om vi inte vill hĂ„lla pĂ„ och snacka uppvaktning eller hylla starka kvinnor varje Ă„r. T.ex. genom att dela med oss av hĂ€ndelser dĂ„ vi kĂ€nt av förtrycket och nedvĂ€rderingen i att vara kvinna i en patriarkal vĂ€rld, kanske? Som ett Ă„terkommande #metoo, som i allt sitt hemska var sjukt stĂ€rkande (och ögonöppnande), fast utan att specifikt kretsa kring sexuella övergrepp och trakasserier. NĂ„t som ger en bild av vilken dag som helst i ett kvinnoliv, och inte bara 8 mars. Eller nĂ„t ditĂ„t. Det skulle va fint. Gillade ocksĂ„ Peppes tanke om ens feministiska handlingar och Ellens om ens medsystrars dito. SĂ„nt som visar pĂ„ hur brett och stort det Ă€r. Vilket perspektiv man Ă€n ser pĂ„ det ur sĂ„ Ă€ndĂ„ mycket större Ă€n rosor.

JAA JAA sÄ dags att tÀnka pÄ det nu.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk Ă„ttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s