Motströms

20190224_soffmyra

Ledig dag. Har inte uträttat mycket direkt, men fick ta sovmorgon, har lunchat med Elsa (plus bebletterna Signe och Blenda då), och nu äter jag utmärkt mörk choklad som smakar After Eight (det här att undvika palmolja var ju typ det bästa som hänt mitt godisätande, plötsligt testar jag en massa choklad jag inte annars skulle dras till och hittar helt nya, oväntade favoriter!! En helt ny väääärld… 🎶) o.s.v., o.s.v. — så egentligen är jag på bra humör!

Men en god sinnesstämning utgör ju sällan något hinder för mig att vara lite tvär i alla fall! Det slår mig att en användbar beskrivning skulle vara ”kärringen mot strömmen”, men uff tycker det är så töntigt att titulera sig själv så. Är nämligen ingen speciell snöflinga eller så, är faktiskt riktigt vanlig men bara tvär!!

Hur som helst, här är en lista med punkter jag känner mig i minoritet med att tycka så som jag gör om:

 • ”Fint väder” är inte gassande solsken. Fint väder är ett lagom tunt molntäcke som döljer det bländande cancerklotet av 17 miljarder-gradig eld. Till och med lite regn är för det mesta bättre än en stark brännande solighet.
 • Stränder ain’t all that och att solbada är först och främst bara obekvämt och frustrerande.
 • Är helt för att samma regler ska gälla för kvinnor och män, men då vi når free the nipple tycks jag gå emot feministströmmen: Alla kan väl fasen klä sig istället. Särskilt alla män som tror det är okej att vistas topless i den offentlighet som inte är strand eller simhall. Jag vill inte se. Nejtack till svettig, flagig, flammig, finnig, hårig, glansig, fnasig, porig hud överallt. *pryd och osympatisk*
 • Orkar inte med Pippi-trenden att på förhand påstå att man säkert är svinbra på sånt man inte gjort förr. Tycker mest bara det luktar nån slags upphajpad desperation efter bekräftelse. Alltså. Skryta på sig själv för ens kunnande i sånt man aldrig ens testat? surejan.gif
 • Kan jag faktiskt vara den enda i hela Svenskfinland som inte älskar kalklitir-målarfärgen? Vill gilla den men tycker bara att den ser så torr, sträv och liksom gipsdammig ut. Tänker på hur det ser ut att kännas att dra fingertopparna eller naglarna mot en sådan yta och bara ryyyser.
 • Livemusik är överskattat. Det spelar egentligen ingen roll vem som spelar eller hur bra de gör det, nio av tio gånger blir jag otålig. Mina post-keikka-utlåtanden innefattar s.g.s. alltid ”tycker att de kunde ha skippat två-tre låtar”.
 • Pulverkaffe är gott! Ofta till och med godare än bryggkaffe! Blir nästan alltid besviken och missnöjd när jag dricker vanligt kaffe nu för tiden. Särskilt på café/restaurang. Hur kan det alltid smaka sträva gamla träpinnar?

Okej, tillräckligt med mina tvärheter. Er tur!! Ge mig ert motströmsstoff!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

16 reaktioner till “Motströms”

 1. SÅ med dig på kalklitiren. Sedan fattar jag ärligt inte heller hur folk kan hylla kikärter. Och djur i största allmänhet (tänker på det nästan varje dag hur obehagligt det skulle måsta vara med katthår överallt – liksom: HUR står du ut?).

  1. 😀 Alltså min första instinkt var förstås att bara NÄÄÄÄ hur KAN du va så HJÄÄÄRTLÖÖÖS Linn?!! Kikärter är härliga ju!!

   Nä skoja katter förstås. Men sen tänkte jag på vad du sa och faktum är att jag HÅLLER på att bli galen den här årstiden. Det är fasen katthår överallt och det kommer bara bli värre tills att vinterpälsen är borta. Vi har en borste som heter Furminator som är jättebra, den fixar en del. Men nog är det mycket katthår här, helt klart. Men man härdas! Och undviker att köpa textilier i vissa material.

   Men kikärter ändå, vad är det du inte gillar med dem? Är det torrheten? För den kan jag förstå att folk har problem med. I övrigt tycker jag de är så harmlösa! Fast gillar ändå smaken.

 2. Alltså. För det första har vi ett tak i mammas hus, som är från 40-talet, som borde ha behållits blankvitt som det varit, men som nu är äckligt gipstorrt vitt och varje gång jag sover i det rummet, vilket jag gör varje gång vi övernattar där, så drar mina porer i ansiktet ihop sig, bara för att jag är tvungen att titta på det, på ett sätt som ingen fuktåtergivande créme någonsin kan rädda.
  Ja, jag försöker ta världsrekord i bisatser.
  Och, meningen ”MEN EN GOD SINNESSTÄMNING utgör ju sällan något hinder för mig att vara lite tvär i alla fall! ” fick mej att associera till vad min morfar sa om min mormor, som inte heller var vare sig klämkäck eller sprudlande; ”Ni förstår, Svea är allra gladast när hon är lite ledsen.”
  Och till mitt bidrag: jag skulle ALDRIG läsa en bok som alla gillar. Jag hatar böcker som alla gillar. Det är ett tråkigt och trist sätt att gå mot strömmen på men det får duga den här tiden på dygnet.

  1. Gillar bisatserna! Och ahaha, lite relate till Svea ändå. Men min följdfråga är förstås: Vad läser du då? Vilka gillar du? Gör denna egenskap dig boktipsimmun? Spännande!

 3. Jag har inte netflix eller andra streamingtjänster man måste betala för. Jag är nöjd med de programmen och filmerna som kommer i tvn och arenan tittar ja också ganska mycket på. Kanske lite ovanligt för att vara 26 år?

  1. Det tror jag att det är! Eller killgissar. Låter skönt dock! Vi har just nu tre (!!) streamingabbonemang och det är nog helt att gå till överdrift.

 4. -Alkohol! Det smakar ju bara märkligt, antingen surt eller beskt! Mvh dricker helst osötad tranbärsjuice.
  -grönkål! Så segt och ger bara massor gas i magen??
  -knappar. Får sånt obehag av dem, hur kan man gilla dem? De är så pilliga och märkliga ting, står ut från kläderna, fastnar och lossnar och har sig. Värst är knappar mot sladdrig trikå, blääää!!

  Håller helt med dig om vädret!

  1. Förstår allt men inte knappar! Vad är alternativet? DRAGKEDJA? Som en lång en längs med framstycket på en kofta? Det är ju hemskt!! Men så tycker jag också att knappar är gulliga. 😚

 5. Omg trodde jag var ensam om att bli uttråkad av live-musik! Försökte under hela 20-årsåldern uppskatta spelningar och besökte både mindre spelningar som festivaler men gick alltid hem med känslan att det var ju kul men inte SÅ kul. Eftersom jag tillhörde de självutnämnt ”alternativa” kändes det som om jag borde uppskatta hela livemusikgrejen mer då att lyssna på samma musik och klä sig därefter var en källa till gemenskap. Idag går jag inte längre på spelningar för det känns mest bökigt och slutar alltid med den där känslan efteråt att det inte var så kul som förväntat.

  Annat överskattat: öl. Varför dricker alla öl?! All öl, ljus, mörk, mittemellan, billig, dyr, mikrobryggeri som välkänt märke, smakar skit. Min teori är att öl är något många helt enkelt lärde sig dricka som unga pga billig och lättillgänglig fylla för öl har ju världens äckligaste grundsmak. Hur många smakar det första gången och tänker ”åh vad gott!”?

  1. Vet så känslan! Alltid lite besviken som att man MISSAR något eller kanske att ALLA andra gör det. Så många gånger jag varit rent av smått arg när jag gått från spelningar, haha. Bara NÄ.

   Det finns så mycket äckligt öl! Gillar en del dock men förstår mig verkligen inte på folk ibland som pratar om hur gott ett öl är och så smakar jag och så är det bara strävt och bittert och UNKET. Helt klart är det ju överlag en acquired taste. Kaffe var också vidrigt de första gångerna.

 6. Går aldrig och ser en film på bio som blir jättehypad av alla och överallt. Jag älskar film men kan ta flera år innan jag ser vissa storfilmer. Har varken sett Bohemian Rhapsody eller A star is born och det kommer att dröja.

  Har också svårt med kalklitirtärger.

  1. Hatar biopublik så går inte heller så ofta! Hehe. Brukar inte heller vara så superintresserad av storfilmer och har missat MASSOR av dem så vi är säkert ganska på samma där. Känns egentligen inte särskilt troligt att jag någonsin kommer se endera av de du nämnde! Skulle inte ha något emot det, men inte så att jag skulle ORKA ändå. Haha. Höjden av lathet kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s