Fingertoppskänslan

I julklapp fick Alfred en sån där supervass grönsaksmandolin. Ja, ni vet redan vart det här är på väg, va? Ska vi presentera det på ett tidsenligt nostalgitrendigt listesätt? Så gör vi.

Ute: Fingertopp. Inne: Tryckförband.

Åååh. Jag FÖRSTÅR inte, jag brukar inte vara så här klumpig. Eller jag brukar vara det på ett annat sätt. Min typ av klumpighet är mer att jag tappar saker eller slår mig i dörröppningar och sånt.

Det här är antagligen det klumpigaste jag någonsin åstadkommit och jag borde ha FÖRSTÅTT att det skulle bli så. Var så märkligt grumlig i ögonen och kände mig disträ. Ville bara förbereda maten innan Alfred skulle komma hem och Blenda skulle vakna.

Inte bara slajsade jag av ett par millimetrar av fingertoppen utan strax innan hade jag också hackat mig i sidan på handen. Tänkte åh shit måste vara försiktig. Sen skränade Blenda till ute på balkongen och jag tänkte nu gör jag det här snabbt.

20190106_fingertoppskanslan.jpg

E.T. phone 112. Nånä, men ett besök till akuten blev det.

På tv-apparaterna i korridoren visades nåt finskt program med massa fingeravtryck i sin grafik. Vilket hån va!!

Nu är jag hemma igen och har duschat med handen i en handske. Innan allt det här hände gick jag omkring och var lite mallig över att jag inte tvättat håret på så länge — en känsla som det visar sig att enbart kan existera inom det egna hemmets väggar. Utanför övergår den till något HELT annat…

En av mina värsta mardrömmar har länge varit att nåt ska hända med mina fingrar/händer, för jag gör ju så väldigt mycket med dem. Som de flesta. Men jag använder ju dem för nästan alla mina intressen och hobbyer — att fotografera, att sy, att skriva, att pyssla med ditt och datt. Har hakat upp mig på det.

Var rädd att skadan skulle vara värre. Kände en ENORM ångestvåg välla över mig där till en början innan jag hittade den lilla biten fingertopp bland morotsslantarna. Fattade knappt att det var den. Den var så blek, ljusgul, men inte så stor. Puh.

Tror inte det är så farligt alltså. Men jag kommer få lära mig använda långfingret lite mer den närmsta tiden. Mycket nöjd att jag i alla fall inte använder fingeravtryckslogin nånstans. Ehehe. Håhåjaja.

För övrigt blev det fryspizza till middag.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

8 reaktioner till “Fingertoppskänslan”

 1. Men fyy!! 😟 minns när jag jobbade på kafé och gjorde samma sak. Det gör ju så hiskeligt ont! Hoppas att fingret återhämtar sig snabbt! ❤️

  1. Beklagar att du råkat ut för samma missöde! Sved till ganska ordentligt men nu är det inte så illa, tack och lov. Hur mycket skar du bort? Har fingertoppen återhämtat sig? Blev fundersam om toppen kommer förbli lite plattare, heh heh. Googlade hastigt på saken och bland första resultaten var nån forumstråd där typen i fråga hade kapat fingertoppen från halva nageln aahhh. Så då kändes det ju lite bättre också att det inte gick SÅ pass illa för fy helvete alltså.

   1. Det gick inte så illa som det verkar ha gjort för dig, tror att det var mer ett jack än att jag faktiskt skar av en bit. Men det var länge sen, så minnet är lite luddigt. Någon hade lagt mandolinen i en stor diskho fylld med vatten, och massa annan disk. Mitt i ett stressigt jobbpass stoppade jag ner handen och rotade runt i vasken och råkade på så vis skära mig på den. Glad att det inte var halva fingertoppen i alla fall!

 2. Men oj! Måste ändå lyfta på hatten hur du verkar (åtminstone i textform) behållit ditt cool och vetat vad du ska göra i situationen.
  Du kommer kanske frysa extra mycket om fingret (vanligt och övergående) men annars brukar fingret bli så gott som återställda. Hoppas det läker fint för dig och att du får en lite lugnare fortsättning på året. 🙂

  1. Tack Caroline! En symppistyp på akuten berättade också om frusenheten, egentligen lite spännande att det kan bli så. Alltså förstås säkert störigt också, men fascinerande med kroppen ändå. Får sticka ett yllefodral i värsta fall. 😀 Jag tror att min panik antagligen hejdades lite av mitt känsloutbrott av ”MEN IGEN?? DET KAN INT VA SANT!!”, haha. Det är förstås mest hur det blir sen som tankarna vill krusa sig kring. Så det där med återställning låter fint! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s