Garderobsnack till lust och ledord

Jag svamlade om stil för nån dag sen och blev samtidigt irriterad på att jag alltid är så långrandig. Kan läsa gamla inlägg och störa mig som fan på att jag inte satte punkt tidigare eller strök var tredje mening ungefär. Poängerna försvinner in i allt annat att inte ens jag själv har så lätt att minnas dem sen. MÅSTE LÄRA MIG HÅLLA MIG KORTFATTAD. Är 2019 året då det äntligen händer? Just nu verkar det fan inte lovande för nu dravlar jag iväg igen. Ahh.

Här kommer ett försök på att sammanfatta mig själv. Och då blir det såklart i punktform!

20180727_paljetter_002
I all ärlighet inte det mest genomtänkta köpet under fjolåret men en pärl- och paljettbeströdd klänning i äkta silke för några få slantar så tyckte jag att jag ändå kunde *unna mig* en gång i livet.

Ledord för garderoben 2019 och framåt:

 • Spänn åt den röda tråden. Iaktta vilka plagg jag använder, försök hitta vilka de gemensamma nämnarna är. Undvik felköp genom detta.
 • Ge inte upp i jakten när jag väl identifierat vilka plagg jag vill ha och behöver. Särskilt vad det gäller basplagg. Vill jag ha en perfekt svart skjorta så ska jag inte kompensationsköpa en skjorta som är halvbra eller mörkgrå. Det funkar inte så.
 • Betala mer för plagg som är extra viktigt att är bekväma, praktiska och snygga. Särskilt skor. Jag vill hellre ha ETT par riktigt bra skor per säsong än fem par halvbra. Satsa på kvalitet som jag kan använda i flera år.
 • Fixa de plagg jag loppat med tanken att de kunde bli perfekta. Visst, risken finns att plaggen istället blir oanvändbara, men om de förblir så som de är så kommer jag ändå inte hitta den användning för dem som jag vill ha. Det vinner jag inget på. De kommer bara ta upp utrymme i min garderob och det kommer göra mig missnöjd med den.
 • Klamra inte fast vid plagg utav nostalgiska skäl. Det är okej att inte vilja göra sig av med allt, men då ska de flyttas bort på förvaring. I garderoben ska det bara finnas kläder jag (fortfarande) gillar att använda.
 • Det ska vara både KUL och ENKELT att välja vad jag ska ha på mig. Det ska kännas BEKVÄMT och (själv)SÄKERT att gå ut i plaggen jag äger.

Ja ja. #goalz etcetera. Ett sånt typiskt ”för min egen skull”-inlägg det här blev. Är knappast så engagerande, tänker jag, men så får det vara då.

Har förresten inte för vana att göra upp mål eller planer för garderoben. Eller typ nåt alls. Men VEM VET, kanske det funkar, och kanske är 2019 förändringarnas år!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Garderobsnack till lust och ledord”

  1. 😀 Ska fixa det! Ja, kunde inte motstå den, den gjorde mig så glad. Tyvärr är ju användningsmöjligheterna rätt låga men leker med tanken på att korta av den till en blus (är inte jätteförtjust i längden på den heller), men det känns ganska skurkaktigt.

 1. Bra mål! Har själv pga utrymmesbrist i garderoben börjat med säsongsförvaring. Har bara framme sånt jag använder just nu. Resten i förvaring, blir roligt att ta fram kläderna då också. Man blir lite nykär i sina egna kläder vilket är kul, minskar på shopping- och loppissuget.

  1. Försökte mig halvhjärtat på säsongsförvaring i höstas men tyckte det var så svååårt! Tycks använda de flesta av mina kläder nästan året om, eller snarare: tycks i alla fall TRO att jag gör det. Stämmer knappast. Det där att bli nykär låter roligt, så jag ska fortsätta öva på sorterandet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s