Bra kväll, god natt

20181208_vin

För några timmar sedan vinkade vi hejdå åt Elsa, Signe och Jonas som varit på besök. Vi åt pasta, drack vin, och småttingarna blev ganska till sig av hur festligt det kunde vara när man får stanna uppe lite längre än vanligt. Av och an var var krisen nära mot änden av kvällen, när två små började sympatigny med varandra, men vi avslutade ändå på topp. Ingen grät! Ingen ylade! Inte ens jag! Och Blenda gav en puss åt Signe. Mycket förståeligt.

Nu sitter jag här och äter snacksrester, d.v.s. pepparkakor med blåmögelost, och funderar på åkpåsar och pulkor. Försöker hitta ”vettiga” julklappsalternativ åt Blendushka, förstår ni. Eller jag gjorde det, sen kom jag av mig och började slösurfa tafatt omkring innan jag styrde in på bebistillbehör med vintertema igen, och nu är klockan plötsligt förbi läggdags. Endast nättomten är vaken.

Imorgon ska jag försöka minnas att visa upp gårnattens alster, då satt jag också uppe länge. Då för att jag plötsligt sent på kvällen fått fnatt och börjat på att sy en klänning! Åt fröken Beblund. Den blev inte klar och jag syr utan mönster, och det är nåt slags mirakel att den trots det tycktes passa på henne då hon fick prova den tidigare idag?? Men det ska vi inte gå in på nu.

Vi ska nog inte gå in på något alls förutom sömnstadiet, egentligen. Summerar det som bra kväll, god natt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

En tanke på “Bra kväll, god natt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s