Kakor & blommor

20181005_kakor_001

Gissa om det doftar gott i köket, skulle jag skriva sent igår kväll, men just då satte beben käppar i blogghjulet. Det var redan natt egentligen och efter att jag sövt henne igen kände jag mig själv för dåsig och lat för att göra något annat än äta rostat bröd, dricka en skvätt te och titta på nåt avsnitt Sex and the City.

Har aldrig sett serien i sin helhet förr och det finns mycket som inte åldrats jättebra, men vänskapen kvinnorna emellan strålar starkt. Sexet, skorna och sökandet efter kärleken har jag näst intill noll intresse för. Det är systerskapet jag tittar för.

Men ja, jag hade alltså bakat ett par kakor igår. När jag förra veckan också bakade ett par kakor, fast då till Alfreds boksläpp, märkte jag att jag plötsligt igen tycker att det är så kul att baka! Först ut igår var en apelsinchokladkaka som fortfarande väntar på ett lager mascarponeglasyr, och sen utav bara farten så blev det också ett banana bread som trots namnet är mer kaka än bröd. Men det beror kanske på vem man frågar.

20181005_kakor_003

Och just nu gräddas ännu en kaka i ugnen. För vad är ett ettårskalas utan bebvänlig födelsedagstårta? Den har alltså inte trettio liter socker i sig, till skillnad från de andra. Däremot en hel del banan och kardemumma.

Jag inser att jag beter mig som en besatt hemmafru men det känns riktigt okej, rent av roligt. Önskar ärligt talat att jag var MER hemmafruig så att det där att städa upp efter sig skulle gå lika dansant.

Men jovars jovars. Det börjar verka kalasdags, banne mig. Häromdagen plockade jag ett fång renfana och baldersbrå vid pappersbron, och höstastrarna mamma hade med sig förra helgen håller fortfarande formen. Imorgon får de agera födelsedagsblommor!

Hade tänkt att jag skulle bjuda på något att tugga på i detta inlägg också men det går inte. Min hjärna är fylld med pösigt vispade ägg och fluffig vispgrädde. Nytt försök en ny gång, och då har jag varit mamma i ett år. Nog är det lite konstigt att tänka på, särskilt eftersom att det samtidigt känns så alldeles självklart? Svårt att förklara, svårt att definiera. Hur som helst, på återseende!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “Kakor & blommor”

  1. Oh my så du bakar!! Alltså apelsinchokladkaka!! Hur gott låter inte det!? 😳 (om du inte har stöd för emoijin är det en stirrande/chockad gubbe). Grattis till avklarat första föräldraår!! Kom ihåg att fira det också!

    1. Den blev tyvärr lite torr buhuuu! Experimenterade med ett recept och gjorde misstaget att kakan lite för länge i ugnen, tror jag. Men jag kan dela med mig av det nån gång, då jag får ordning på det. 🙂 Och TACK så mycket!! Vi är ju faktiskt på så sätt tre som fyller ett här i huset, en beb och två föräldrar. 😊

  2. Så mycket grattis till Blenda!! och jag tänker stjäla rakt av idén med bananbröd/kaka, blir ju perfekt till kalaset! Tyckte Blenda om bananbrödet, har hon smakat tidigare?

    1. Tack snälla! Nää, B fick inte smaka på just den kakan då den innehöll så mycket socker. (Är rädd för att ge henne sötad tand s.a.s.) Men tänkte i efterhand att är det nu faktiskt nödvändigt med socker över huvud taget i banana bread? Banan i sig själv är ju så sötande! Tror att hon säkert hade gillat den mycket, nästa gång jag bakar den får den blir sockerfri. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s