Två gårdagsklick

20180528_162513

Här var vi på väg till Strampen på tidig middag igår. Tycker vi ser ut så här: 🌚🌞

Innan vi gick iväg strosade jag omkring på loppis och glömde bort tiden trots att jag ställt timer på en timme när jag gick hemifrån. Så sen fick jag skynda tillbaka, dutta på lite läppstift (som jag sedan förstås åt upp på restaurangen) och sen sprang vi vidare.

Ibland är det lätt att vara vegetarian och äta ute, det är liksom ganska sällan man här i trakten tvingas vela av och an mellan de ändlösa alternativen. Igår var det gnocchi med getost och rödbeta som var köttfritt och lyckligtvis tyckte jag det lät gott! Det var det också men föredrog ändå fjolsommarens meny som hade falafel med ett rejält bröd för dessutom ett lägre pris, var liksom lite hungrig fortfarande efter gårdagens måltid. Är ju van att äta mig proppmätt hallå.

20180528_200339

På loppiset så gjorde jag några fynd, bland annat en svart vas med målad blomkrans på. Den var lite kantstött så kostade endast femtio cent, så då tyckte jag att det var okej att jag tog hem den trots att vi nog har en del vaser redan. Men ingen sån här! Föreställer mig den med en massa yviga vildblommor i, tror det kommer bli mycket tjusigt. Fantiserar om att alltid försökta ha en relativt färsk bukett i tamburen sommaren igenom, får se hur det går.

Efter middagen gick jag ut och letade blomster men kände inte för att röra mig längre utanför gårdsplanen än ett par meter så jag nappade bara åt mig en skelört. Ska utvidga buketten idag tänkte jag. Vi ska på föräldraskapskurs längst bort i Vöråstan så ska se vad som växer i dikesrenarna på vägen mellan där och här.

Träkatten ska förresten upp på tambursväggen. Måste bara hitta rätt plats först!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Två gårdagsklick”

  1. Jag åt OCKSÅ gnocchin på strampen igår och jag tyckte OCKSÅ det var jättegott, men inte så mättande kanske. Jag kom dit vid sju, men då hade ni kanske gått?

    1. Men åååh!! Vi måste nog ha skiftat, vet inte när vi for därifrån men vi gick dit så armadis tidigt redan vid halv fem. Fast hade jag vetat att du var på väg så hade jag ofc stannat! Så hade vi kunnat beställa in en portion till att dela och äta oss mätta på.

  2. Ni är så fina ni! ♥ Angående det där med att äta ute, tycker det är så synd att då det oftast finns alternativ som inte innehåller kött så finns det nästan alltid rätter baserade på mjölkprotein, nästan aldrig något som är helt fritt från animalier förutom kanske nån stackars ledsam sallad. Hallå mjölkprotein borde ju falla i kategorin för kött snarare än plantbaserat liksom? Sedan en böt över till helvegansk kost har alla dom där ställena man kunnat äta ute på minimerats till bara en handfull, det är så trist för ibland är det ju faktiskt superkiva att gå ut och äta. Det är faktiskt också ganska störande det där att portionerna oftast är ganska mycket mindre, och i själva verket så borde man äta nästan dubbelt så mycket då man enbart äter växtbaserat. Idag är det ju dessutom väldigt många som är helveganer, varför inte ha ett alternativ för vegetarianer samt ett för veganer så att man kunde erbjuda mat åt så många som möjligt? :- ))))

    1. Tack Fia! ❤ Och JA håller med dig till 100%. Särskilt getost tycks av nån orsak vara superpopulärt att sätta i ALLA vegetariska rätter häromkring. Fick därför en pikuliten inblick i hur det är att vara vegan och försöka äta ute då jag var gravid och inte kunde äta vissa ostar såsom chèvre. Inte var det ju riktigt kul inte. Mest bara snopet och frustrerande. Och HUNGRIGT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s