Sammetskuddsmorgon

När jag väcktes utav en hungrig Blenda en bra bit innan klockan sex så var det så ljust i sovrummet att jag vaknade lite för mycket. I vanliga fall brukar jag somna om under amningen men denna gång låg jag bara där och störde mig på att gardinen inte var fördragen på det ena fönstret. In genom det glappet sipprade ett sånt där märkligt vasst ljus som, trots att det inte är jättestarkt, ändå lyckas blända en igenom ögonlocken.

Nu sitter jag i soffan och tänker på soffkuddarna. Har rensat bort och bytt överdrag för en tid sen så att alla nu är i något slags sammetsmaterial.

20180506_sammetskuddar

Egentligen drömmer jag förstås om att ha en hel soffa i sammet men med tanke på allt som den utsätts för just nu så hade det hur som helst varit urdumt. Mjölkspyor och sånt klott utöver chokladsmulorna och katthårstråna. Då känns det som ett ganska fiffigt hack att satsa på många sammetslena kuddar istället.

Färgvalet är f.ö. helt slumpmässigt, har fyndat alla på loppis förutom den mörkgröna som är från Jysk och har det urgulliga namnet Kattefot. Särskilt nöjd med den senapsgula, tror jag. Och modellen på den barbierosa, förstås.

Nej gud jag blir supersömnig av att tänka på detta mjuka. Måste försöka hinna klämma in lite fler zzz i narrativet så länge jag hinner. Gonatt!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s