Mission Organisation

20180423_hylla

Igår tog jag mig an ett riktigt mastodontarbete i nörderi och började omorganisera kategorierna här på bloggen. Hade vid något skede låtit det spåra ur i min fåniga dragning till att sortera allt i så små fack som möjligt. Kändes så fullkomligt onödigt att ha ett dussin (ETT DUSSIN!) kategorier när så många av dem knappt kom till användning, de var för snäva.

Så nu har jag gjort helt tvärtom och klumpat ihop allt till fyra (FYRA!) breda-men-inte-för-breda! Var fullkomligt nitisk med att titlarna skulle matcha varandra och det gjorde uppgiften både mycket knepigare och eventuellt litet luddigare. Varför göra det lätt för sig när man kan ta det man tycker är roligt och göra det svårt och utmanade och således få det att vara mycket längre? Retorisk fråga!

Hur som helst, tänkte att lite information & introduktion (tji-tjing) kunde vara passligt. Så:

 • Dokumentation & situation – ni kanske förväntade er bedrövliga dokumentära reportage över klinkande pianomusik, men nejdå, här samlas sånt som i princip kan beskrivas med Stig Johanssons bevingade ord ”Alla dessa dagar som kom och gick – inte visste jag att de var livet”. Glimtar ur vardagen, främst.
 • Inspiration & kreation – här hörs det istället klart och tydligt vad det handlar om! Allt som är pyssligt och estetiskt, vare sig det då handlar om inredning, stil, konst, kultur eller andra inspirerande saker som korsar min väg, så som böcker och filmer jag vill tipsa om. Eller visa upp — så som MÅNGA loppisfynd.
 • Opinion & reflektion – inget smussel här heller, sammanfattningsvis snäppet mer djupgående texter om vad jag tänker och tycker om olika ämnen och fenomen. Såväl samhälleliga (typ feministpropaganda), kulturella (typ recensioner) som personliga (typ navelskåderi)!
 • Rekreation & civilisation – den extraverta kategorin, kunde denna kallas. (Även den tunnaste, ahaha!) I den hamnar inlägg som kretsar kring evenemang, fester, utflykter, resor och andra fritidsintressen som jag är osäker på om platsar in annanstans. Matlagning, till exempel.

Ja vet ni det känns bra det här! Än är väl lite ut på villovägar men saker finner sin plats. Sent på kvällen raderade jag mer än hälften av alla taggar också och härnäst på schemat står att sortera de som finns kvar tills att de är ännu färre. Vårstädning! 🤓

OCH! En till sak! Ni har väl inte missat att jag numera har en länklista? Den hittar ni via huvudmenyn och jag ska försöka sätta till fler länkar vartefter, så kolla gärna in den nu som då. Och på tal om sånt som finns i den menyn så skrev jag om min presentation en aning för en tid sen också, och utöver det smög jag in länkar till Bloglovin’, Facebook och Instagram i den. De får man gärna använda! Jag har i och för sig tänkt att jag ska använda Instagram lite mindre och försöka prioritera bloggen instället, old school style vet ni. Men ändå!

Kvick gallup: Ägnar ni minsta tanke åt hur bloggar är organiserade? Älskar ni välsorterat och klickströvar förtjust omkring då som en harmonisk ko på vårens första grönbete, eller är ni istället helt tillfreds med att en kategori heter ”Fest”, en annan ”Fester” och en tredje typ ”Festligheter och vardagsbekymmer”? I så fall måste ni verkligen skärpa er för det är fasen inte ok. Det måste ni förstå.

M.v.h.,
får nippran bara av tanken

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Mission Organisation”

 1. Bilden till inlägget är så ljuvlig. Blir alldeles tom, på det där sköna sättet för att den är så rofylld! Vasen/krukan med blåinslag skulle jag dessutom girigt roffa åt mig!

  1. Åh tack Amanda! Tyvärr rensade kameran bland sanningen lite, exempelvis nedanför beskärningen råder ett smärre kaos. 😬 Men känner mig mer peppad att ta itu med det nu också, rofylld var ett bra ledord!

 2. Tack för länken Linnea! Och jo, välsorterat innehåll är viktigt minsann. Blir verkligen lugn av ordning och reda. Dock hopplöst att komma på riktigt bra kategorinamn tycker jag, så nöjer mig alltid med samma gamla vanliga tråkiga självklara. Dina är ju så fiffiga, som små melodier!

  1. Hittade precis din kommentar i skräpkorgen! Korkat av bloggverktyget.
   Tack! Jag vet inte hur jag har blivit så noggrann och ordningssam vad det gäller bloggtillvaron, är (tyvärr) annars så stökig. Måste ta en titt på dina kategorier och vet du tycker inte de alls är tråkiga och självklara. Men är ändå tydliga och fyller sin funktion! Gillar särskilt äventyrsvibben på resandet, bra fiilis. Den här kategorinörden ger två tummar upp! 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s