Vårtecken en kväll i början av april

20180409_2109

  • Att ta steget från en dunkel trappuppgång ut på trappan och överraskas. Hur det känns som att allt, världen, livet fortsätter när inget mörker är där för att sätta punkt precis utanför tröskeln.
  • Att glömma mössan för att så-jag-inte-fryser-tanken redan känns avlägsen, nästan ovidkommande. Hur ett fåtal dagar av nollgrader eller ett-två-tre steg på plusgrader kan förvandla flera månaders verklighet.
  • Att känna hur svalkande luften är mot ens kinder som blivit varma av skratt efter att ha träffat kompisar en kväll. Hur den milda stiltjen kan få en att känna sig som en båt som tryggt blir förtöjd vid hamn, i ett hav som viskar shhh.
  • Att höra grusets krisk-krask och inte snöns knirr-knarr där skorna möter trottoaren. Hur lätt knastret får en att känna sig, som att det var möjligt att svävspringa där ens steg bara behövde nudda vid marken varannan meter eller mindre.
  • Att titta på skyn klockan 21:09 och puderblåa vidder tar emot ens blick. Hur mycket det känns som vår just då, när himlen är ett nytvättat, urtvättat, solblekt lakan hängt upp på tork.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s