Klirr klink đŸ„‚

20180303_glas

Ville bara visa upp tre tjusiga glas jag har loppat för en spottstyver, inte ens en euro styck. Tycker de ser vÀldigt 20-/30-taliga ut och dÄ Àr det som att de automatiskt passar bra in hÀr i huset, som blev byggt Är 1923. Vill smutta champagnedrinkar och krusbÀrssaft ur dem.

Strosade helt sjÀlv omkring pÄ loppis i tvÄ timmar i lördags, oerhört skönt. Tycker det Àr sÄ terapeutiskt att riktigt hardcore-rota igenom en massa högar med saker och sedan vÀlja och vraka i lugn och ro, gÄ omkring och bÀra pÄ saker en stund och kÀnna efter med magkÀnslan. LÄta den sÀga sitt om huruvida jag kommer hitta anvÀndning eller plats för grejerna. Ganska ofta sÀtter jag tillbaka dem innan jag gÄr till kassan dÄ. Det Àr lÀttare att inte impulsshoppa nÀr jag inte kÀnner av nÄgon press att bestÀmma mig pÄ en gÄng, nÀr jag istÀllet kan dra ut pÄ det ordentligt och nÀstan obegrÀnsat.

Ibland lĂ€mnar jag ocksĂ„ saker jag tvekar pĂ„ och bestĂ€mmer att ”Är det kvar nĂ€sta gĂ„ng jag Ă€r hĂ€r sĂ„ fĂ„r jag köpa det, annars var det inte meningen”. Ganska ofta Ă€r sakerna kvar nĂ€r jag kommer tillbaka, men jag köper dem inte i alla fall eftersom jag mĂ€rker att jag inte tĂ€nkt pĂ„ dem alls under tiden dĂ€r emellan. Det Ă€r sĂ€llan jag blir riktigt knĂ€ckt för att saken Ă€r borta. Om jag hade blivit sĂ„ pass förĂ€lskad sĂ„ hade jag ju antagligen köpt den direkt.

Fast emellanĂ„t sĂ„ vĂ€xer förtjusningen Ă€nnu mer fram vartefter. Typ att det börjar med att jag ser flera meter av ett tyg som jag tycker Ă€r fint men som jag har anvĂ€ndning för. Jag lĂ€mnar det dĂ€r men sen kommer jag pĂ„ att med en sĂ„dan rejĂ€l tygbit sĂ„ kunde jag ju fixa en fin sĂ€nghimmel Ă„t Blenda. Eller sĂ„ kunde det ju faktiskt rĂ€cka till ett par hellĂ„nga gardiner, nĂ„got som annars Ă€r svĂ„rt att hitta i retrotyg Ă„t vĂ„ra höga rum. DĂ„ kĂ€nns det sjukt bra och tillfredsstĂ€llande att Ă„tervĂ€nda till loppiset och se att tyget finns kvar. DĂ„ Ă€r det ju liksom ÖDET, MENINGEN OCH FÖRUTBESTÄMT att jag ska ha det, det förstĂ„r ju vem som helst. SĂ„ Ă€rad att fĂ„ vara del av den stora planen, tack universum! Tack kosmos! SkĂ„l för det i gamla, stjĂ€rnetsade dricksglas!

Ledord: Loppa lÄngsamt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk Ă„ttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s