Av alltets stora kraft

alltetskraftaffisch

De stunder jag hinner så sitter denna sömniga gräsänka här och flyttar omkring bokstäver. Började jobba på en affisch under gårkvällen och glömde bort tiden, men jag tror det var behövligt. Att få uppslukas av något en stund, ni vet, som jag nyligen pratade om att jag saknade. Det är okej att vara trött och hålögd då.

Men tillbaka till affischen: Gillar den där raden (ur Edith Södergrans diktsamling Septemberlyran) så mycket att jag tänkt att jag nog vill ha den på väggen någonstans. Det finns något upplyftande och ändå humbling i citatet, tycker jag. (Hur fasen säger man ”humbling” på svenska?) Vi är så små men ändå del av ett oändligt universum. Jag påminns om att våra inre speglar det. Septemberlyran utkom för hundra år sedan, citatet är ett sekel gammalt, men ligger verkligen så i tiden även nu, tycker jag. Det är förstås ett sånt som alltid gäller, men jag tänker på girl power och feminism och suffragetterna och kampen och att det den här tiden på året dessutom alldeles snart är åttonde mars.

Jag leker med tanken att sätta igång en webbshopp. Har så många diffusa hum om tygkassar, affischer, vykort m.m., som jag gärna skulle testa mig på. Men jag måste kanske ge mig en ordentlig orsak, ”bara för att” verkar inte räcka så långt nu för tiden. Känner framför allt att jag borde tvinga mig själv att vara mer kreativ under föräldraledigheten, nu när ljuset börjat återvända dessutom och snart våren med. Tänker framför allt då på hur oerhört jävla deprimerad och förbittrad jag kommer vara sen nästa höst och vinter om jag inte gjorde något mer av den här tiden…!! Wääh. Har inte på många år haft ett såhär bra tillfälle att lajva lite konstnärsliv, vet ni. Kanske dags för en CARPE DIEM-affisch, va? Ha ha.

Sånt tänker jag på ikväll och imorgon är det mars, ifall nån missat det, och jag har en fras i huvudet som jag tänkt många år förut. Fast nu tänker jag att jag kanske får ta och göra ett riktigt motto utav det: Framåt marsch.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

10 reaktioner till “Av alltets stora kraft”

 1. Ett väl valt citat! Önskar att jag själv hade talangen att fixa affischer.

  Humbling kan i viss mån översättas till trösterikt. Annars beskriver du ju en sublim känsla. Det sublima har ju förmågan att få oss att bli små (i konsten kanske mest i relation till naturen, och inte mänskligheten i stort, men jag tycker nog det kan passa här). Men nu svamlar jag. Nåväl.

  1. Tack! Intressant, sublimt! Kanske är det det närmaste jag letar efter. Saknar ett ord som ”ödmjukande”, ahh. Eller humlande! Kanske helst det, humlande, mest för att det låter gulligt.

 2. Jo, webbshop! Du gör så otroooligt snygga grejer. Du sku kunna göra lite klistermärken också för dom som använder sånt i sina kalendrar. Och fina citat på allt möjligt.

 3. JA TILL WEBBSHOP! Har alltid tyckt att du gjort så fina jox :– ) Så fint citat, det ryser liksom till i kroppen och känns så kraftfullt då en läser det högt! Humbling är väl ödmjukt på det svenska språket har jag för mig? Orkar inte googla haha.

  Skickar konstnärskarma åt dig ☽♥!

  1. Åhh tack Fia!! Det inspirerar!

   Jaa jag var också inne på ödmjukhet och försökte hitta på nåt slags adjektiviserat verb av det typ ”ödmjukande”, haha. Synd att det inte låter klokt för känner att jag saknar ett sånt ord på svenska!

 4. Please fixa webshop! Du har ett så otroligt fin och egen visuell stil. Usch vad töntigt det lät men försöker säga att jag skulle beställa genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s