dripp dropp

nyabrygddroppar

Häromnatten fick min blogg igen en liten makeover. Det började med bilden ni ser ovanför, en remix på bloggens blomsterlogo som hängt med i ett par år. Ville ha något kraftigare än den förra versionen och sen när grafiken var fixad gick jag vidare till layouten. Sen glömde jag bort tiden tills det faktiskt blev morgon och båda mina ögonvitor bar följande dag en vacker nyans av grällt laxrosa. Det är lyckligtvis en look jag kommer undan med i och med att jag har en tioveckorsbebis! (Att hon hade absolut inget att göra med saken är irrelevant.)

Det finns ju faktiskt goda skäl till varför folk överlag verkar störa sig på bloggar där inläggen inte dyker upp i helhet på framsidan, utan så att man istället måste klicka sig vidare till var och ett för sig för att läsa dem — nämligen att det ÄR störande. Det inser jag fast jag sällan själv läser bloggar på det viset, istället klickar jag ju oftast på inläggslänkar på Facebook och Bloglovin’. Men jag skulle knappast ha upptäckt bloggarna jag följer via de sajterna om bloggarnas innehåll inte gick att skrolla igenom på sina framsidor. Så nä, det fick gå fetbort.

På tal om det så ska jag försöka ta itu med min länklista inom de närmsta dagarna. Förr i tiden i bloggarnas begynnelse och även när folk istället hade hemsidor istället så var sådana en absolut självklarhet och fortfarande känner jag mig lite egennyttig då jag inte har en i skick, som nu. Jag tror att den där gemenskapskänslan var mer närvarande då när inte alla var konstant uppkopplade och att blogga/ha hemsida var mer av ett aktivt val än vad det är i dag. Då på tiden så var ”att blogga” något som band en samman med andra, det var liksom något som lite kännetecknade ens personlighet och intressen. Nu säger det väldigt lite om en, att man bloggar. ”Jaha, om vad?” är följdfrågan som ingen ställde förr. I alla fall, det hörde liksom till att med små medel som att hålla koll på länklistan understöda ”the sense of community” då, att vara En God Granne, som att vi faktiskt var ett litet samhälle.

Annat som var vanligt på den gamla goda hemsidetiden var webbringar. Typ klubbar som man kunde gå med i och så satte man ett script på ens hemsida som visade någon (ofta ganska ful) grafik med ett fåtal länkar, typ till webbringens infosida men också till följande/föregående/slumpad hemsida i ringen. Saknar dem ibland. Hoppas både de och länklistor gör comeback år 2018. Som om det var 1998! Låter det inte som att det skulle ligga i tiden, va?

1998 då jag, för övrigt, såg ut så här:

1998_saengsjaelvis

Snygga bryn, Linnea. 😍

Annat som var inne 1998: Sarkasm!!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

8 reaktioner till “dripp dropp”

 1. Jag fick också inse att det är tungt att klicka upp och läsa enskilda inlägg. Så jag gick tillbaka till hela inlägg på bloggen. Snygg layout förresten, känns fräsch!

  1. Ja faktiskt, det drar ner på tillgängligheten. Inte så lyckat för personliga bloggar även om det kan se prydligt ut. Och tack! Illustratr heter temat. 🙂

  1. Tack Emil! Jag gillar din bloggs design, den är så ren utan att bli tråkig. Ursäkta för konstigheter men jag tänker såhär att om jag skulle dricka något medans jag läste din blogg så skulle det passa lika bra med te i en stor mugg som med punsch ur små glas eller whisky rakt från flaskan. Alltså designen passar lite till alla sammanhang eller vad man ska säga? Det är bra!

 2. alltså jag har ju en hemlig kärlek till nittiotalsbrynen. men var för liten för att själv ha såna, så det var bara nåt jäkligt coolt man skulle ha när man blev stor…
  väldigt fin blev din design.

  1. Ska bli spännande att se när allmänheten tänker om och börjar tycka att 90-talsbrynen hade en viss charm ändå. Jag minns ju hur man då på tiden tyckte att ”tjocka 80-talsbryn” var oerhört floppigt, hah. Fast jag tror inte att lika överplockade som mina blir en grej, tror inte ens de var det då. Jag kunde nog antagligen bara inte avgöra när det var dags att sätta ifrån sig pincetten.
   Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s