5 timmar och 7 minuter

20171203_kvaellning

Det är den tiden på året då solnedgången bara är slutet på soluppgången, som att det inte finns någon egentlig dag där emellan. Morgon kväll natt repeat. Under detta dygn här i Vasa gick solen upp 09:51 och går ner igen 14:58.

Det snöade i natt. Världen är ljusare och ljuden är mjukare. Finland firar hundra år av självständighet och Blenda debutsover ute på balkongen, som ju inte hör till vår lägenhet men till trapphuset. Vi har äntligen köpt en babyvakt, eller vad de heter, och genom den hörs ibland äldre barn leka i parken invid gården, i snön. Jag har precis ätit råg- och havregrynsgröt med kanel och banan. Selma trampar omkring i famnen på mig och lade sig precis ner till rätta, något som händer typ en gång i kvartalet att hon självmant gör.

Hade skrivit att det minsann är fest här, men så kom Alfred in och berättade något han sett då han varit ute och tittat till Blenda på mattpiskarbalkongen. Det flaggas förstås i dag, men här vid vårt hus stod två kvinnor på gården och hissade ner flaggan till halvstång. Ack. Ett sorgebud, men vet inte helt säkert vilket det är ännu.

Nio minuter kvar innan solen går ner. Ska ägna dem åt omvärlden utanför skärmen istället för den inuti.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s