dagen vi upptäckte elden

20171203_kakelugn

Sitter i soffan, lyssnar på en prasslande glöd i kakelugnen, dricker kaffe och äter gräddkolor. Inte fy skam. Det är första gången vi eldar här! Det tog sin tid, trots att vi har tre platser för vedeldning. Två kakelugnar, en Högfors.

I går kväll monterade vi äntligen isär soffan och flyttade schäslongdelen från dess vänstra sida till den högra. Tidigare var det som att själva vardagsdelen utav rummet bara var en liten hörna av det. Ganska trångt och klumpigt snarare än ombonat och mysigt. Nu är det annorlunda. Plötsligt blev det betydligt lättare att möblera rummet, det öppnade sig mycket bättre och blev luftigare och rymligare.

20171203_vardagsrum

Ja, nu ser det ändå ganska trångt ut på bild men för att i alla fall få ett hum om den makalösa förändringen kan ni föreställa er att möblerna tidigare var inträngda på cirka två tredjedelar av ytan de nu tar upp.

Det är tänkt att vi inom denna månad ska fixa väggen bakom soffan. Tror att det var i oktober vi bestämde det. Har vi haft och har vi fortfarande gott om tid på oss? Jadå. Kommer vi lyckas? Tveksamt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s