svenska dagen och enmånadsdagen

Igår på förmiddagen åkte vi in till barnrådgivningen för den första månatliga kontrollen (Blendushka är nu 56 cm lång och väger redan 5,4 kg) och på eftermiddagen packade vi in oss i bilen och åkte norrut för Svenska dagen-firande i Jakobstad där Alfred tilldelades ett pris utav Österbottens svenska kulturfond. Mina föräldrar barnvaktade under tiden och inga värre incidenter eller bedrövelser inträffade under de cirka tre timmar vi var borta.

Närmast incident var väl då en trio skönsjungande kvinnor som gick under namnet Harmony Sisters Reunion stämde upp i Sulle salaisuuden kertoa mä voisin och allt lät jättevackert men också lite gråtartat sorgset och mina bröst spände till som fasen, antagligen som reaktion på detta gråtlika?? Hann tänka MEN GAHH JAG KOMMER LÄCKA meeen så kom jag ihåg amningsinläggen jag preppat behån med och kunde således pusta ut. Biologi va. Vilket bokstavligt freak of nature.

I övrigt var det en trevlig kväll. Lyckat program som inte blev långtråkigt, vilket ändå känns ganska sällsynt för dylika tillställningar (eller är det jag som håller på att bli gammal?). Bra folk som deltog, tyckte många verkade så himla sympatiska. För mig sjukt härligt att komma ut och känna på den riktiga världen lite, att trä i mina nya örhängen och ta på mig en blus jag köpte under graviditeten men som då inte ens gick att stänga, underhållas och sedan dricka kaffe med nya bekantskaper som visade sig vara både vänliga och roliga och samtalen blev både lättsamma och givande. Ja, kul helt enkelt!

IMG_20171106_205922

Min mor satte igång med fotosession då vi kommit hem till Katternö igen efter festligheterna, och Blenda höll sig nöjd ungefär halvvägs genom denna photoshoot och sedan grät hon mer eller mindre tills att vi avverkat några kilometer riksåtta under vinterdäcken. Inte så mycket till avslappning vid kvällskaffebordet, alltså.

IMG_20171106_205925

Ooch just nu kör dagens enmånadsåring lite på samma grej igen så jag får visst sätta punkt här. Innan läckage inträffar, ni vet, eftersom det tydligen är en grej! Ah ja.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “svenska dagen och enmånadsdagen”

  1. Fint att ni fick komma ut och lufta er lite och att Blenda da beb gillade umgänget med mommo och moffa. Kul att Affi fick pris! Mäktigt med tillväxten. Tänk om man själv skulle sträcka på sig med flera centimeter i månaden!

    1. Jo! Mycket lyckat alltsammans. 🙂 Alltså ja, borde hon inte ha växtvärk? Eller får man det först senare? Minns att jag hade sån jäkla benvärk nån lågstadietid, bara grät om kvällarna med halsdukar lindade om knäna. Huu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s