höstens trendspaning

20170808_00220170808_003

Missnöje över sommarens svala vädret har uttryckts, men inte utav denna_tjej_83. Tycker såklart att det varit skönt — vågar knappt ens tänka på hur svullen och svettig jag skulle ha varit mina svullnaste och svettigaste dagar ifall att temperaturen hade passerat exempelvis 25-graders-sträcket. Jag har alltid kunnat uppskatta mulna, regniga dagar och särskilt denna sommar har de prickat helt rätt. Varje morgon jag stigit upp till en molnig himmel har känts som en lättnad, och nu när klimatet börjar andas höst på riktigt så är jag i princip stormförtjust. Höststormförtjust, frestas jag säga, men gudars så tillgjort.

Bilderna ovanför togs för ett par veckor sedan men jag hann (”hann”) aldrig posta dem. Nu är magen ännu större och jag som annars inte varit så bra på att hålla koll på var jag befinner mig i graviditeten kan för en gångs skull med ganska god säkerhet säga att jag i dagens läge befinner mig på 35+3. För det antecknades i mitt kort på rådgivningen i förmiddags.

I måndags var förresten min första dag som mammaledig istället för vanlig semestrare. Märkligt att tänka på. I mars, april och maj då jag mådde så genomskit så var det evighetslänge kvar tills att min långa ledighet skulle börja, det är många gånger, timmar, dagar, veckor som det kändes totalt hopplöst och omöjligt att orka ända tills dess. I efterhand tycker jag fortfarande att det var alldeles för länge som jag jobbade på medan jag mådde så (alltså, borde ju ha sjukskrivits, längre än den där ena veckan som jag blev så glad över att jag grät), men hur som helst: Nu är den här! Min långa ledighet. Den har varit här i en månad redan. Ahhh. Annat jobb kommer förstås ta över om inte så jättelänge, men jag förmodar att det kommer att kännas annorlunda, och tills dess så har jag ännu tid på mig att ladda upp med samlad energi, zen och hakuna matata. Eller att i alla fall försöka. Fast inte så mycket att det liknar en ansträngning, för det vore ju ganska kontraproduktivt och korkat.

Ute: Bemödan. Inne: Bekvämlighet. Det är höstens hetaste (fast samtidigt skönt svalkande) trendspaning det.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “höstens trendspaning”

    1. Jaa! Vi har i alla fall haft tur på den fronten, när mycket annat varit elakt med oss har åtminstone vädret varit mestadels vänligt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s