väninnekvartett + när ni ser det

fammotraedgaard

Här är en bild ur farmors fotoalbum. Vet inte när den är tagen men min fammo Astrid, längst till höger på bild, föddes år 1912, så jag skulle gissa på tidigt 30-tal. Hennes ena syster Elin, två år äldre än Astrid, står längst till vänster. Vem kvinnorna i mitten är vet jag tyvärr inte. [Senare tilläggsinformation: Hon nästlängst till vänster är också en syster, Ester!]

Hur som helst, tycker det här fotografiet är så perfekt. Älskar det drömska suddet i förgrunden, som att vinden gripit tag i en bärbuske just då bilden togs. Kvartetten väninnor som plockat blommor, Elin har stuckit fast några som en brosch och sättet Astrid håller i sin blomma får mig att tro att hon antagligen stod och tänkte på något helt annat. Men först lägger vi förstås bara märke till deras ansikten, deras kläder, hur vi uppfattar stämningen.

Och sen, sen tittar vi närmare. Såg ni kanske redan det kusliga och tjusiga? För där finns något som får oss att haja och sedan fnittra till. Ser ni det?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

9 reaktioner till “väninnekvartett + när ni ser det”

    1. Hihi! ^_^ Önskar jag kände till bakgrundshistorien, om han visste att bilden skulle tas, om tjejerna visste att han var där, et.c.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s