den tjugonde veckan

20170507_vecka20

Har poserat för mina första magbilder i syftet att dokumentera magens expansion, på min systers förfrågan. Befinner mig just nu i början av vecka tjugo och det är egentligen de senaste två veckorna som grejer börjat hända som verkligen pekar på graviditetsmage — nu har bumpen liksom sträckt sig högre upp och börjat se mer kompakt ut, istället för som sedvanligt, pösigt pasta-sväll. Sen tycker jag också att den varierar mycket i storlek under dagens lopp, varje gång jag äter så märks det. Den är helt uppenbart minst innan frukost, så kanske är det egentligen då jag borde ta bild. På bilderna ovan finns t.ex. ett par smöggisar och en näve godis med på bild också.

Är inne på mitt sista par jeans nu, alla andra har sedan länge sedan blivit för små i midjan men dessa som hör till mina lägsta, stretchigaste och mest rymliga kring magen/höfterna, börjar spänna åt lite onödigt mycket nu samtidigt som min nya kroppsform gör att deras främsta kallelse är att rasa av mig. Vet inte hur många gånger jag fick hissa upp dem när jag sprang omkring och lekte med katterna på gårdsplanen i Katternö i går men jag gissar på en gång i minuten och det känns inte ens som en överdrift. Usch, måste köpa mammabyxor. Har provat ett antal par men mer eller mindre avskytt dem alla hittills, men ni vet hur det är med nöden och lagen.

Levererade en katt (Esmeralda) till mina föräldrar i går och vi tog med oss de två andra också så att de skulle få leka utomhus ordentligt och fritt där ute på landet. Alfred blev bara mer och mer förkyld under dagens lopp och själv fick jag bara runt fyra, fem timmar sömn i natt så i dag är vi ganska slitna och möra. Så även katterna, de har sovit sedan vi kom tillbaka till Vasa för några timmar sedan. Själv ska jag ännu förbereda en chiapuddingsfrukost tills imorgon, tvätta mitt hår för första gången på en vecka (!!), och kanske, förhoppningsvis, om jag och sällskapet inte blivit alldeles för trötta, kolla på första avsnittet av The Handmaid’s Tale. Känner att jag inte kan slösa bort den upplevelsen om vi inte är tillräckligt alerta, den duger inte för slötittande. Genomälskade boken och har således löjligt skyhöga förväntningar på serien. Kan nån som har sett första avsnittet säga att det är ganska dåligt så att min hajp svalnar av en aning? Vill inte bränna mig på den och bli snopen.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “den tjugonde veckan”

 1. Jag hatade också gravidbyxorna till en början, men sen då magen blev större och de började sitta bättre pga det så kände jag mig bekvämare. Man behöver nog inte så många par. Tror jag har fyra, hade klarat mig med två, men jag fick ju pröva mig fram lite innan jag hittade de jag trivdes bäst i. H&M:s modeller var både bra och dåliga – ett par svarta jeans i stuprörsmodell var för sladdriga i tyget, med öan ett par i manchester blev mina favoriter. Lindex hade stadigare tyg i sina svarta jeans. Sen kan jag rekommendera gravidstrumpisar från samma ställen, men ganska långt tyckte jag att det funkade med vanliga strumpisar i större storlek. En stretchig klänning till det var rätt bekvämt sen då jag förlikat mig med att magen växte. Annars tyckte jag att det gick utmärkt med mina vanliga kläder som lite längre trikåtoppar, lösa skjortor, koftor och stickade tröjor. Man behöver inte alla de där gravidblusarna. Om man inte vill förstås.

  1. Det är mest två saker som stör mig med byxorna: Att den där frambiten är så PATETISKT liten (liksom seriöst, den kunde fan vara högre än tre centimeter va??) och mina tröjor tenderar va för korta för att dölja knappen och då ser jag bara ut som att jag vill vara med i en Christina Aguilera-video under det tidiga 00-talet, samt att de flesta modellerna som finns just nu är variationer på blåa slitna smala jeans. Ack. Men jag hittade ett par svarta manchestersammet så jag antar att det är samma som du har. 🙂 Men suck så uselt mammaklädselutbudet är överlag. Allt är fult och sitter dåligt och jag var seriöst nära att börja gråta i provrummet en gång p.g.a. hur ful och hemsk jag kände mig och för att alla kläder jag provade bara framhävde min groteskhet. Blä! TUR att det finns andra alternativ som också funkar.

   1. Uselt var ordet! Jag var inte särdeles imponerad själv heller. Haha, ja varför måste de se ut som jeansen på 00-talet? Okej att magen sen putar ut över kanten, men ändå! Som sagt så borde de börja sitta bättre längre in i graviditeten. Och långa trikåtoppar fixar problemet någorlunda. Fint att du hittade ett par svarta åtminstone och hoppas att du ska känna dig någorlunda bekväm i dem. Tror jag hade tur iom att jag fick handla på hösten. Nu på våren ska ju tydligen alla vilja ha slitna blåjeans och pasteller.

    1. Haha fy fan ja. Är också extra sur för jag ser MASSOR med högmidjade snygga (icke-preggers) jeans som jag jättegärna skulle vilja ha på mig, och det känns som att jag oskämtat väntat på dem i flera ÅR, men hur ska jag ha nån aning om huruvida de passar utan den här magen och de kilon jag gått upp?! SNYFT. (Här kunde det inflikas nåt om i-landsproblem tror jag bestämt… men faan!! 😀 ) Ska inhandla trikåtoppar! 🙂

 2. Om du inte tycker det är sjukt obekvämt med låga byxor så är ett tips att sätta hårband runt knappen och genom knapphålet. Då kan man ha sina vanliga byxor längre (jag hade mina vanliga hela graviditeten, men så trivs jag också i låga byxor). Tyckte verkligen inte om graviditetsbyxorna.

  1. Är så många år sen jag använt låga byxor så jag minns inte riktigt hur jag trivdes! Måste hålla utkik efter ett lågt par på loppis att testa med, tack för tipset. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s