mina drömmars molekylkaka

Läste igenom gamla blogginlägg och blev så förtjust och road av två repliker jag antecknat att jag drömt för ganska exakt sju år sedan. I drömmen hade en fysiker gett komplimangen ”Du var då en vacker molekylkaka!”, åt någon som tydligen stått snett framför mig. Sedan hade samma fysiker tillagt ”Du måste få lite atom i din kyss!” som ett välmenande råd med entusiastisk och pedagogisk ton.

ÄLSKAR dessa meningar. Älskar också att uppenbarligen är det så mitt undermedvetande föreställer sig att vetenskapsmän och -kvinnor pratar?? Som att de har någon slags specifik forskarjargong till vardags och i alla sammanhang, med bas i deras ämne.

Jag vet att det sällan hör till någons favoritsysselsättning att höra om andras drömmar, men såna här små snuttar ska jag ändå försöka att plita ner lite mer ofta. Gillar att minnas de där meningarna.

20170417_sovrum
Eftersom vi ändå rör oss i området sovande, så får denna bild agera inläggspynt. Köpte i går ett nygammalt sängöverkast på loppis för 2€. Grönt och blommigt och tillverkat i Lappo.

Minns ni någon kul replik ur nån dröm?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s