luggad

20170414_morgonmyra

Har vaknat cirka sjuttoelva gånger under nattens lopp och känt mig rastlös och stressad, men envist har jag legat kvar och tvingat mig att somna om. Klockan nio i morse fick dock Myra nog och inledde påtryckningar om att stiga upp.

Fick en fix idé under gårdagen och klippte lugg. Brukar ge pannlugg ett försök med några års mellanrum, alltid älska den i teorin men bittert hata den i praktiken. Nu hade jag lyckats hålla mig borta från luggen sedan 2010, dels tack vare bloggen Stuff White People Like som pappa introducerade mig för för fler år sen, där ett inlägg handlar just om Girls with Bangs, och hela grejen började kännas extra fånig, kanske för att jag kände mig så träffad, för att det är ganska precis det inlägget beskriver som jag så ofta hoppats på att mitt nya lugg-jag ska ge intryck av. Men på sistone har jag bara blivit så jävla trött på min panna och mitt hårfäste och hur jag aldrig tycks hitta nån bena som funkar helt bra, också — en tröttma som vuxit sig större och större tills jag en dag återigen sitter och tittar på pinterestade bilder under nyckelord som ”curtain bangs” och ”french girl hair”, och min panntröttma sätter min historia med luggmissnöje i skugga. Än så länge pendlar mina känslor, så det återstår att se hur länge jag står ut denna gång.

Äh, hade verkligen inte tänkt skriva ett inlägg om mitt hår men jag verkar inte ha några andra tankar. Är mycket tacksam för tron på Jesus som låter mig ha långhelg, om gudar finns vet de att jag behöver det.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “luggad”

  1. Du klär så väl i pannlugg ju! Håller med dig med det där att det är så himla fint men så knepigt i praktiken. Jag hade pannlugg senast 2008 och eftersom jag har självlockigt hår blev jag alltid störd på att min pannlugg inte ville vara rak så plattade den istället för att vara låta den vara naturlig. Intressant det där med hår och hur det verkligen är en så viktig del av en själv. Fniss fniss blogginlägget du länkade till är ganska spot on.

    1. Tack Fia! Mitt dilemma med luggen är det motsatta, att mitt hår är för rakt, haha. Så jag får istället försöka ta och böja till den lite så den inte bara ska spreta rakt i en typ 10 graders vinkel från pannan = inte så snyggt.

      Ja, hår är knepigt alltså. Tycker inte att min hår typ någonsin känns som ”jag” egentligen och har nog aldrig gjort det. Sjukt irriterande att aldrig aldrig aldrig vara okej med håret. Är hemskt avundsjuk på de som har hår som bara FUNKAR, alltid, som ditt. Ditt är så HIMLA fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s