solkatter & bokhäxor

20170318_marskatter_001

Traditionen fortsätter: soliga helgdagar tar vi ut katterna. De väckte mig/oss tidigt i morse och fast jag envisades med att ligga kvar och småslumra i flera timmar så känner jag mig omtöcknad på ett fejkbakfullt sätt. Mitt hår matchar också denna känsla. Kan eventuellt hända att det rent av hjälper till att framhäva den. Definitivt visuellt i alla fall.

En hop med bilder på denna händelse (eller icke-händelse, beroende på var en drar gränsen) när alla däggdjur i huset begav sig ut i solskenet, då? Jajamensan!

20170318_marskatter_00220170318_marskatter_00420170318_marskatter_00320170318_marskatter_005

En kopp kaffe och en dos ljusterapi på trappan piggade upp för stunden men nu känner jag mig redo att slänga mig i sängen igen och ställa in ljudboksappen på sömnnedräknaren. Har fixat ett Storytelkonto och var lite skeptisk till det först, främst för att jag hittills har föredragit engelskspråkiga ljudböcker och det utbudet verkade vara i minoritet. Men jag beslöt mig för att passa på att försöka hänga med och komma ikapp en aning vad det gäller svenska böcker istället — verkligen på tiden — och en halv vecka senare är jag supernöjd med detta beslut.

En av flera glada upptäckter med abonnemanget är att jag således äntligen kan ta del av Engelforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Sen till festen alltså, men nu är jag med. Smusslar sällan med att jag har en svag punkt för berättelser som kretsar kring häxeri, och lustigt nog särskilt när det drar ihop sig mot påsk(häxetider), men det är sällan sådana får så goda recensioner som denna serie. Tycker själv också att det mesta blir fjantigt och bara dåligt, helt enkelt, men vad jag hörslat hittills av första delen Cirkeln känns välskrivet och nyanserat. Innehållande nya ingredienser, d.v.s. plaskar inte på i klichébassängen. Nu har jag inte kommit så värst långt i den ännu, men jag har redan märkt att jag inte behöver vara rädd för att den ska bli en typisk historia à la ”ung kvinna får reda på att hon är en häxa, måste slåss mot ondska samt göra absolut helt rätt partnerval mellan två killar, eftersom att hon faktiskt nu är hela cirka 17 år gammal så det är fan på tiden att finna livslång kärlek”, kryddat med variationer på ”vem kan hon lita på?”.

Hmm. Aningen oklart varför jag faktiskt dras till dessa berättelser.

Hur som helst, tror jag ska prata mer om sådant på Kulturvis nångång istället, dras med en sån skuld och skam över hur länge sen det är som jag skrivit något där. Usch. Ser mycket fram emot detta med vårljuset — att orken ska återvända en aning. Men vem gör nu inte?

Annars, hittade två injektionssprutor på ett hörn av gården invid ett staket mot gatan. Tämligen obehagligt, men knarkarna hade varit snälla nog att sätta på skyddshylsorna på nålarna innan de slängt sprutorna, så det är väl alltid något. Har ingen aning om vad vi ska göra med dem dock, förutom hålla koll på om fler dumpas där. Vad anses vara korrekt procedur vid upphittandet av troliga drogtillbehör? Har noll aning så jag gör det som samtidsmänniskan i ett i-land gör: Frågar internet.

Nu: Horisontellt läge och Engelfors.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “solkatter & bokhäxor”

  1. Gällande sprutorna tror ja själv att ja sku föra dom till hälsovårdacentral eller liknande ställe, där det finns speciella behållare för riskavfall. Hoppas ni int behöver hitta flera, det är ju lite otäckt nog att hitta sånt man vet att antagligen e så att säga smutsigt :/

    1. Perfa, tack så mycket! Det är inte så jättemånga som rör sig på det området av gården, bor inga familjer med små lekande barn här så på det viset är det ju ändå ett ”tryggt” ställe att slänga nålar, men hann förstås känna ett panikslag över tanken på mina katters trampdynor! De springer ofta omkring och leker där när vi tar ut dem. Huu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s