söndag, sol & selar

20170305_hus

Söndagen, uppkallad efter fornnordiska solgudinnan Sol som också var känd som Sunna eller Sunne, levde nu senast upp till sitt namn. Vi tog ut katterna i solskenet.

20170305_selmalinnea

Selma var förstås den äventyrligaste och ville inspektera hela gårdsplanen. Vi fick bland annat syn på en citykanin som jag skulle slänga morot åt men i misstag studsade moroten på marken och jag är rädd att den kan ha träffat kaninen i huvudet där stackaren låg under en buske och försökte vara osynlig. Hoppas den återhämtat sig och hittat moroten och fattat att vi ville vara snälla.

20170305_myraesmeralda

Esmeralda bor med oss igen och den stund hon fick ligga i still och lajva södernsemester i solens värme är också ungefär den enda som hon inte varit sur. Myra prövade en ny sele som inte alls passade på henne, men eftersom hon är endera ganska förståndig eller likvärdigt ganska oförståndig så klagade hon inte på den saken.

Spontan tes: Det finns den typen av människor som i grunden tycker att det skulle vara helt rätt att klaga på att selen inte sitter bra, eftersom att om den sitter obekvämt förstör den ju ens upplevelse och det är klart att sånt borde en åtminstone försöka se till att åtgärdas. Sen finns det den typen av människor som i grunden tycker att det skulle vara onödigt att klaga på selen, att det är att fokusera på det negativa i en överlag positiv upplevelse, eller kanske att det skulle kännas otacksamt att börja kritisera när någon försöker göra något snällt åt en som att ta ut en i solskenet, så äsch, vad gör nu det där att det är lite obekvämt, bäst att skuffa det åt sidan och bara gilla läget. Låter det rimligt? Vilken typ är du?

Själv är jag den som egentligen irriteras på att selen är obekväm och definitivt anser att det vore min fulla rätt att uttrycka den saken, men skulle troligen inte våga utav rädsla för att verka butter, krävande, bortskämd och gnällig. Sån är jag i grunden, fast en del undantag finns förstås. I går, å andra sidan, var inte ett sånt när jag efter två tuggor lämnade en omelett på tallriken och smet ut ur lunchrestaurangen. Den var så hemsk men jag ville inte vara jobbig, så istället var jag ynkligt missnöjd och på dåligt humör. Jajja. That’s how I roll, suckers.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “söndag, sol & selar”

    1. Yay! Tycker vi får ta och hitta på ett hemligt handslag för såna som vi så att vi kan låtsas att vi är lite coolare än vi är. 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s