farväl februari

20170223_metviken

Känner inte för att redogöra för hur februari varit (OJ NEJ SÅ BEKLAGLIGT, tänkte no one ever) men känner ändå att jag vill säga hejdå åt den, uppmärksamhetskrävande harkla mig och demonstrativt vända blad här. Månaden har såklart haft sina bra stunder men år efter år så tycks jag notera att särskilt den månaden är utmanande, så utmanande, och jag tror inte att det är inbillning. Det är så lätt att halka på den där isfläcken och endera landa skarpt på svanskotan i det blöta snöslasket eller skrapa upp handflatorna och knäskålarna på snöskaren, liksom. Mycket lättare än det är någon annan månad. Är trött och irriterad och dras med min beskärda del ängslighet och nedstämdhet men där emellan är det ljust, som de två dagarna jag förra veckan fick vara ledig p.g.a. högljudd rörsanering (eller nånting ditåt i alla fall) på kontoret, och vi gick till Brändö i ett snöoväder som var så överdrivet att det bara gick att skratta åt det och vi såg ut som snögubbar efter ett halvt kvarter hemifrån. (Senare den kvällen fick jag dock feber, för det är förstås vad som händer min första extra lediga dag om jag råkar få ett par sådana, och särskilt om det råkar vara februari.)

I dag har det varit på plusgrader hela dagen och varandet har töat. Snö, is och frost har drippat och droppat. Ser fram emot att vakna upp i ett nytt sammanhang i morgon. Framåt mars(ch).

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “farväl februari”

    1. Det låter rimligt, förstår inte vad det är för fel på den där månaden. Skönt (fast beklagligt) att det inte bara är jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s