skämskudde, stiltje, sömn & sånt

berlin2012_solrosfoenster

Är sedan i går gräsänka då Alfred är till sjöss. Nu låter det lite som att jag kunde leva i en 1800-talsroman men det är bara så att han är ute och spexar på en kryssning med finlandssvenskt tema. Övervägde av och an att åka med på färjetillställningen men skippade det. Det känns en aning snopet att ha missat det, men också som en klar lättnad att ha sluppit undan. Ack finlandssvenskheten. Ständigt kryssande mellan stolthet och skämskudde.

Gårdagskvällen förflöt i stiltje. Jag och katterna hängde här hemma, de gick omkring och gnällde på att jag inte levde i nuet (d.v.s. gav dem mer uppmärksamhet) medan jag gick igenom och skannade gamla negativ. Solrosfönstret fanns någonstans i Berlin år 2012, gissningsvis i området mellan Schöneberg och Kreutzberg. Förstår inte varför jag inte lagt märke till den bilden på samma sätt förut. Tidigare har jag bara bläddrat förbi den men nu prickade den min blick, på något vis.

Har börjat med en ny kul grej att jag vaknar ett par gånger om natten, förresten. Särskilt lyckat är detta i kombination med mina sömnproblem från tidigare, d.v.s. svårighet att somna. Detta kan jag varmt rekommendera åt alla som tycker att de inte redan är tillräckligt trötta i och på sina liv. Oftast är det väl katterna eller något ljud utifrån som väcker mig, men jag har också anammat den dåliga smaken att väcka mig själv. I natt vaknade jag exempelvis för att jag drömde att någon sa mitt namn, ”Linnea? Linnea?”, och efteråt kändes det precis som att någon varit i sovrummet och sökt mig. Sen dess har jag somnat och vaknat om ett par gånger och nu sitter jag i soffan och dricker nånting så otippat som kakaokaffe. Känner mig rastlös, liksom otålig, vill hinna göra massor av saker i dag men vill också att det under hela tiden ska kännas lika lugnt och stillsamt som i går. Vet inte hur det ska gå ihop, men… Det är väl bara att sätta igång med dagen och se hur den blir.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “skämskudde, stiltje, sömn & sånt”

  1. Väldigt bekant, allting. Själv skulle jag bara helst bäddas in i nåt slags mjukt sköte av trivsel, pausa världen, pausa mig själv, pausa måstena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s