fredagsflimret

Vilken berg-och-dalbana den här dagen har varit, på sitt sätt. Trött som en usling, men i grunden på gott humör.

Likväl har jag också varit på så sabla dåligt humör av och an. Gårdagens samtalsämne om psykisk ohälsa håller i sig än i dag och det har orsakat en hel del indignation hos den här katten, ingen vits att smussla med den saken. Jag tror jag dels har så lätt att dras med i debatten utav någon slags instinkt att ‘tala för’ de som blivit mer upprörda än vad jag är. Ilskan och orättvisan skriker så starkt i inlägg här och där, så att till min egen besvikelse och frustration så adderas deras, och jag vill förstärka vad de säger. Jag avundas verkligen de som kan uttrycka sig rakt och klart och utan ursäkter, men när jag själv försöker så brukar det skava i efterhand. Det hade jag glömt, det var så länge sen sist. Hur mycket jag än tycker att jag har rätt i själva poängerna jag säger så trivs jag bara mycket bättre med att i alla fall försöka formulera dem mera vänligt och eftertänksamt. Det är ganska sällan jag ångrar vad jag säger, men i dag har jag fått känna på ångern över hur jag säger det. Behärskningen brast. Vet inte vad mer jag ska säga om det.

Över till positivare erfarenheter.
Det är evigheter sedan jag sist skrev en krönika men i går kväll hände det äntligen. Här är den: Att möta framtiden.

I skrivande stund färdas jag mot Jakobstad och därifrån ska jag åka vidare till Kållby där jag ska dricka kaffe med mina Karinor. (Kärnor, rättade telefonen mig där.) Där ute glänser månen och i övrigt är allt mörkt, så jag skyller den oinspirerade bilden på de omständigheterna. Texten, å andra sidan, den tar jag fullt ansvar för.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “fredagsflimret”

  1. Nejmen, om inte du kan uttrycka dig klart och välformulerat så vet jag inte vem som klarar av det. En helt toppen kommentar som var mitt i prick! Fast jag tror jag förstår fiilisen, vi är ju ganska väluppfostrande i vår finlandssvenska bloggkommentarsfält. Det är sällan en ryter till liksom. Men jag tycker inte du har nåt att ångra. Men det har ju inte jag rätt att säga eller tolkningsföreträde till, höhö 😉

    1. Haha! 😉 Alltså ja, huvudet på spiken där med väluppfostran, tror jag, det är väl det att kunna säga sin åsikt vänligt som är idealet och när jag tonar ner det behovet/måstet så känns det bra och befriande för stunden, men i efterhand så känns det lite såhär som att jag kunde ha balanserat ut det en aning. Samtidigt så är det väl det som jag alltid gör till en början men trissas emellanåt upp vartefter då den ursprungliga taktiken inte (enligt min uppfattning) verkar nå fram. Nej huhhu, krångligt det här med kommunikation! Hur som helst, tack så jättemycket Magdalena! Uppskattar det verkligen. 🙂

  2. Men jag tycker ditt inlägg var bra! Är lite trött på att vi alltid ska vara så väluppfostrade, ibland behöver saker sägas rakt och utan ursäkter (utan att det blir ett personligt påhopp såklart, men det var det ju inte). Fast känner ju igen känslan, inte för att jag så ofta skriver arga inlägg men om jag skrivit något deppigt kan jag i efterhand känna att jag bara klagar och fokuserar onödigt mycket på det negativa…. med andra ord så behövs såna inlägg som ditt förra 😉

    1. 😀 Hihi! Men ja, jag tror du har så rätt, det är den där balansen som som vanligt känns behövlig. Ibland kanske det bara inte går att få den DIREKT och samtidigt utan det krävs just sånt där att väga upp grejer i efterhand… kanske? Tack så mycket!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s