schack matt

20161114_matta

Gick ut på loppisjakt i dag och fällde en matta. Kommer hem, städar undan den gamla mattan från vardagsrummet som blivit mycket sliten och söndrig i kanterna, dammsuger, rullar ut den nya mattan och ooh:ar över hur mycket större den än den gamla och hur mycket mjukare också. Sen börjar jag ställa tillbaka möblerna på plats, ovanpå mattan, och jag blir orolig. Ni vet, en sån där spontan magkänsla som ni hoppas att ska gå om. Inser att färgkombinationerna skär sig som bara fan. Den gröna nyans som i loppisets lysrörsbelysning såg ut att vara en ganska fräsig olivgrön med midnattsblåa inslag är, i vårt vardagsrum, en senapig beige med svarta inslag. Vilket för övrigt då ser FÖRSKRÄCKLIGT FULT ut mot exempelvis två fåtöljer i färgerna lila och rosa/rött/orange. Gahhh. Allt ser förfärligt ut. Den är inte ful i sig, men alltså mot resten av färgskalan… blir liksom irriterad av att se på det. Ska försöka låta den ligga där i ett par dagar och slutar jag inte av att må illa av dess åsyn så får jag väl sätta tillbaka den gamla, slitna och söndriga mattan igen.

Brukar sällan göra dåliga köp vad det gäller inredning, för jag tycker att med min ganska brokiga smak så matchar det mesta. Men det här var verkligen inte bra, inte bra alls. Oerhört missnöjd med specifikt färgen. Allt annat är okej. Sen blev ju inte historien mycket bättre av att jag medan jag skrev detta inlägg började bläddra igenom snygga, fina, färgglada mattor på Pinterest. Så nu är jag både missnöjd och avundsjuk. Bah.

Nä fuck it jag sätter tillbaka den gamla. Den nya får… eeeh… testa va sovrumsmatta kanske?

I övrigt pratade jag i radio i dag igen. Ännu mindre efterhandsångest än sist denna gång, men inte noll av den. Äh ja, det kanske tar sig. Störigt bara att jag alltid är som mest skärpt och avslappnad under pauserna. I dag sa jag t.ex., när vi talade om Trumps overkliga framgång i presidentvalet och hans bakgrund, och jag tänkte på det här med The Apprentice, att det känns på nåt vis som att Robinson-Robban helt plötsligt hade blivit kung i Sverige. Det hade ju kanske varit kul för lyssnarna att höra om de hade låga krav på humoristiska jämförelser, men tji fick de.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “schack matt”

    1. Alltså kan du TÄNKA dig? Hela kungafamiljen står där och vinkar näpet och sansat på balkongen och så rusar Robban ut med blått ansikte och vrålar som värsta Olliskön en tisdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s