tisdagsrapporten

20161105_myra

Vaknade en bit innan klockan sex i morse och en halvtimme senare då jag inte ännu somnat om steg jag upp. Klädde på mig, borstade tänderna, fixade en kopp kaffe, bara för att inse att jag var patetiskt trött. Så jag gick och lade mig igen med kläderna på under täcket och sov tills alarmet ringde.

I går kväll gick jag till Wasa Teater där jag deltog i en testgrupp för Maskeradmordet, en interaktiv deckargåta, som har premiär nästa vecka. Regissören Anna Simberg tog emot oss och under pausen diskuterade vi i testpubliken möjliga mördare medan hon lyssnade med pokerfejset på. Efteråt ställde hon frågor och vi fick ge feedback på ditt och datt, och jag kan naturligtvis inte avslöja några detaljer, så jag ska inte bli mer specifik än att jag tyckte den var fantastisk. Tiden rusade förbi, ett klart tecken på att underhållningen är prima. Ska delta i samma grupp om några dagar, ska bli spännande att se hur pjäsen utvecklat sig. Kan hur som helst utan tvekan redan nu ge rekommendationen att ta en vän eller flera under armen och boka biljetter för lite teatralisk ljusterapi.

Efter jobbet ska Karin och jag besöka loppisar, eller åtminstone gigantiska Omatori, för hon är tillbaka i Vasa på kurs! Hurra! Hon gör en mer kortvarig visit än förra gången hon var i nejden, men åtminstone hinner vi denna gång faktiskt göra något tillsammans, istället för hur det var senast då jag jobbade hela dagarna och sedan hela kvällarna.

Känner mig på gränsen till krasslig, men det kan också bara bero att det blivit så kallt plötsligt. Det frossar i huden, men jag vet inte om det är utav värme eller köld. De senaste gångerna jag blivit sjuk så har det varit på det viset att det inte riktigt kommit igång. Inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma men nog tillräckligt sjuk för att må ganska uselt vid arbetsdagens slut. Föredrar snarare att bli så sjuk att jag är sängliggande med hög feber, för alltså då är det i alla fall en rättvis form av bajsliv. Det här, å andra sidan, det här blir fan tröttsamt snabbt.

Men strunt i det. Om en halvtimme swooshar jag iväg mot loppis med min bästis! Sjuk kan jag bli sen. Eller frisk. Eller varkendera.

P.S. Är ”varkendera” en finlandism? Någon som vet? Ett ettrigt rött streck lyser under ordet. Personligen gillar jag finlandismer så hoppeligen är det just en sådan!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s