blöito

20160625_tistel_00120160625_alfred20160625_tistel_00220160625_balans

Här är en liten hop med bilder tagna längs med cykelbanan i Katternö, i riktning mot Östensö, då vi rörde oss där på midsommardagskvällen. Vi skulle ut och promenera, och jag tänkte mig att vi skulle bege oss på en tämligen ansenlig färd, faktiskt. Jag vet inte exakt hur långt jag tycker att en sådan är, men jag var beredd på att imponera på den av oss i förhållandet som faktiskt rör på sig och motionerar regelbundet, med min envishet och uthållighet och jävla bra vandrarben. Som jag inbillar mig att jag har. (Mina fötter är värdelösa, dock. De saboterar allt för mig, särskilt min vandrarkarriär.)

Så kom vi oss ungefär en kilometer hemifrån och jag ville visa den där hemliga grottan under bron över Purmo å, där jag och mina kompisar många gånger under lågstadiet tjoat, sjungit och skrattat i den besynnerliga akustiken som finns där. Alfred filmade en snutt då jag förevisade detta fantastiska eko.

 
Och då vi gick dit under bron blev vi redan blöta om fötterna, från gräset.

Sen kom jag på att jag ville visa trappan som går ner till ån från rastplatsen på andra sidan riksåttan bredvid cykelvägen, så då fick vi ta en genväg och hoppa över ett dike för att ta oss dit och då blev fötterna, benen, till och med låren, ännu blötare från gräset. Tårna var genomdränkta. Vi spatserade omkring på rastplatsen en stund tills vi kom på att den eviga våtmarken kring den nedre tredjedelen av våra kroppar var outhärdlig. Så då gick vi hem igen.

… OCH BYTTE TILL GUMMISTÖVLAR. *dun-dun-duunnnnn* Ja, det här blir en följetong. Bra klipphängare, va?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s