fäbodadoppet

20160624_faeboda_002

På midsommarafton cyklade och bilade vi omkring i sökandet efter någon trevlig skogspöl att simma i, d.v.s. ett vattenfyllt grustag. Inga vi fann motsvarade direkt våra förhoppningar, så till slut körde vi ut till havet och Fäboda.

20160624_faeboda_003

Där uppfylldes alla kriterier, d.v.s. 1) rent vatten, 2) inga skrikande kids, 3) inga fiskare heller.

20160624_faeboda_005

Tallar — Fäbodas palmer.

20160624_faeboda_001

Har blivit så mesig att jag mestadels tyckte det var fruktansvärt att gå ut i vattnet, så det blev ett kvickt dopp som var över på ett par minuter. Efteråt kändes det bättre men fick sansa mina bräckliga, nedkylda nerver med en cigarett i vattenbrynet.

Nä huhhu. Dykardräkt med insydda värmeslingor skulle det va.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

9 reaktioner till “fäbodadoppet”

    1. Men åh! Tänkte faktiskt på dig och din vattenhåla men tänkte också att den säkert låg nånstans i Larsmo, hehe. Sku aldä hitt tiid. Kändes ändå bra att plaska i havet, och igår hittade vi sen en suverän pöl (åtminstone kvällstid) här relativt nära!

      1. Nu har du fördomar! Sku JAG ha påttar i Larsmo? Nevööör. Eller jo, men jag har också åtminstone två ritki bra påttar inom Jakobstad kommun och en rikti, rikti bra i Kokkola. Den i Kokkola är så liten att man simma över den utan problem och det är ett sprängt berg mitt i skogen. You would love it! Nu känner jag faktiskt att eftersom du SÅRADE mina känslor så med att tro att jag sku ha påttar bara i Larsmo är skyldig mig en simtur!

        1. Åh jag vet inte varifrån en sådan uppfattning kan härstamma, jag ber om ursäkt LARSMOELLEN. Hihihi. Jamen javisst, en simtur skulle va trevlig! Är i Vasa nu igen men nästa gång jag tar mig mot dina ädla nordliga marker så tycker jag vi tar ett bad! Och om inte det så fan ÅTMINSTONE en öl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s