giftvas & mockakjol

20160611_giftmocka_001

När jag var på jobbet igår så frågade Alfred av mig om jag vill åka på loppis för andra dagen i rad. Han var på jakt efter klädsel för sitt spexeri i Åbo ikväll, och jag är annars bara fanatisk vad det gäller loppisar och därför jublade jag naturligtvis ett ja till svar. Så direkt efter att gårdagens arbetsdag var över så åkte vi iväg, och jäkligt nöjd är jag med det, för jag gjorde bland annat dessa två fynd. Eller jag vill säga att jag gjorde särskilt dessa två fynd.

20160611_giftmocka_002

Fynd #1: En kort a-linje-kjol i sliten chokladbrun mocka, gissar att den har runt 50 år på nacken. Den tycks sakna en knapp längst ner men det märkte jag först när jag såg de här bilderna. Men hur som helst, och som ni kanske vet, så har jag inga problem med att det syns på gamla saker att de är gamla, så kjolens ruggiga textur var inget hinder för mig att slå till. Skulle antagligen helt tvärtom känt mig mindre dragen till den om den hade sett splitterny ut. 5€ gav jag för den.

20160611_giftmocka_003

Fynd #2: En femkantig medicinburksbrun glasflaska med texten ”gift” på. Vi har nu som då funnit oss i behov av en större vas, och denna tyckte jag att var alldeles förtjusande och perfekt för ändamålet. Har ingen aning om ålder på den, mina googlingar misslyckas. Kan säkert också vara nytillverkad. Tvekade lite inför priset som var 7€ men insåg, efter Alfreds påpekan, att ifall den hade funnits i en vanlig affär istället för på loppis så skulle ju sju euro vara helt okej.

20160611_giftmocka_004

Köpte på hemvägen en blombukett att inviga vasen med. Det är många år sedan jag burit en minikjol, tycker att de inte riktigt har känts som min stil, men då har jag inte heller haft någon som den här. Ser ni förresten den där långa skråman längs med min högra underarm? Den, och många små där runtomkring, är en souvenir från Selmas möte med två hundar här ute på gården. Hon var inte överförtjust i deras närmanden.

20160611_giftmocka_005

Men jag blev inte sur på henne. Hon är snäll egentligen.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

En tanke på “giftvas & mockakjol”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s