galleriväggsprocessen & tankeblomstavlan

20160521_gallerivaegg

Den här galleriväggen här hemma i vardagsrummet har ständigt varit under konstruktion sen den påbörjades för några månader sedan. Ibland flyttar jag på saker och ännu ska fler tavlor, bilder och små speglar tillsättas, den ska nog bli tätare än så här. Förhoppningsvis lite mer balanserad också. Att fylla i den vartefter gör det svårare, tror jag, men samtidigt skulle jag tycka att det var hemskt tråkigt att ha en hög med tavlor som en bestämt att det är de som ska utgöra galleriväggen och inga andra och sedan hänga upp dem och aldrig mer röra väggen innan en (oundvikligen) blir uttråkad med att allt är så… ja, spikat, helt enkelt! Då antar jag hellre en liten utmaning även om det innebär att väggen har en ganska halvklar vibb en tid.

20160521_violtavla

Här är det nyaste tillskottet som jag egentligen ville visa upp! Denna perfekta kreation damp ner i postlådan tidigare i veckan och det var Ellen som skickat den för att hon är bäst och bara gets me som den allvetande gudinna hon är.

20160521_violtavlanaerbild

Är det pressade violer och penséer? JA! Har jag själv tänkt att efter att jag skannat violerna jag pressat skulle kunna sätta ihop dem till en liten tavla av något slag istället för att bara kasta bort dem? Japp! Föll jag pladask för denna nätta, runda display of fullkomlighet? O, ja! *kär*

Lärde mig förresten nyss att blomnamnet pensé härstammar från franskans pensée som betyder ‘tanke’. Det får mig, om möjligt, att gilla tavlan ännu mer. För det är ju så symboliskt beskrivande; jag fanns i Ellens tankar när hon hittade den och hon kommer naturligtvis alltid finnas i mina varje gång jag ser den på min vägg. Goda, goda tankar. Bonnes, bonnes pensées.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

3 reaktioner till “galleriväggsprocessen & tankeblomstavlan”

  1. Allvetande gudinna, ja, kanske det. LOOOOL. Gullo e du och snygg vägg har ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s