vårkort

Hämtade ut en rulle negativ efter jobbet. Beklagligt många tomma bildrutor på den, den är nog ack så kinkig med ljuset denna Yashica MF-2 och underexponering är lätt hänt med ISO 400. Men de bilder som blivit tagna i dagsljus gillar jag mycket, det blir sådär snyggt oskarpt och drömskt.

20160430_alfred

Här ser vi Alfred som krafsar i sitt trädgårdsland på Valborgsmässoafton. Det finns en strimma rabatt längs med husväggen och där har han sått exempelvis rädisor, som verkar ha spruckit upp så länge vi varit bortresta.

20160430_koppel20160430_buske

Senare den kvällen gick vi ut på promenad. Har redan postat ett par bilder från samma promenad, som jag tyckte hade en analog känsla, men här är alltså riktiga analoga bilder. Får ni förresten någon ordning på mina ben/kropp på den övre bilden? Den är lite som den där optiska illusionen med den snurrande ballerinan, tycker jag, du kan vända mig åt vilket håll du vill. Har jag ryggen åt kameran? Om du säger så! Eller står jag snarare vänd mot kameran? Visst visst, det med!

20160504_selma

I ett förvaringsrum uppe på vinden hittade vi sådana här nätskärmar i olika storlekar som alla passar in i en viss fönstermodell av de som finns här i huset. Selma har gillat att de ger henne frisk luft, men det har också resulterat i en del jämmer i.o.m. att det har fått henne att inse hur begråtansvärt instängd hon de facto är. Tror jag tog bilden den fjärde maj.

Snipp snapp snut då, i brist på annan slutkläm.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

En tanke på “vårkort”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s