ratatas vårlista

Gud så SVÅRT det har varit att blogga på sistone. Förra fredagen tänkte jag att jag gärna skulle fylla i nån slags vårlista och sedan hittade jag en på Ratata.fi, ypperligt nog. Sen drog jag över en massa bilder från telefonen till datorn och tänkte leverera utfyllnadsfluff to da extreme. Sen dröjde det ändå alltså nästan en vecka innan jag hann, orkade, kunde få ihop någon typ av till alla punkter. Det är ju helt patetiskt hur ur form jag är. Men skam den som ger sig —

20160326_gul
26/03 – Påskäggade till mig när jag hittade en semibortglömd senapsgul tröja med massor av paljetter, pärlor och andra pynt på ärmarna.

Har våren börjat som du tänkt dig?
Det är sällan jag tänker mig saker på det sättet. Men den har varit artig, hittills, vill nästan säga vänlig men är inte säker på att det är helt sant. Har inte vaknat ordentligt ur min vinterdvala ännu, så jag är inte riktigt alert och dras eventuellt med lite halvtaskigt morgonhumör fortfarande. Känner mig ofta frånvarande och trög. Men våren har varit förmildrande, kan jag väl säga.

20160326_koppel
26/03 – Temporär lantiskatt.

Hur såg ditt liv ut förra våren?
Åh, ganska som nu skulle jag tro. Jobbade på samma ställe, umgicks mycket med samma karl som jag nu bor tillsammans med, fast han bodde ju i princip med mig då redan. Men nu bor vi tillsammans i en annan bostad. Hade ingen Selma men kattvaktade Esmeralda och Caspian. Verkar ha varit ganska produktiv i mars och april, skrev en del.

20160327_alfred
27/03 – Promenad i Katternö.

Hur hoppas du att våren blir i år?
Jag vet knappt vad detta betyder. Jag hoppas att den blir… bra? Varm. Upptäckande. Otråkig.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?
Hoppas på att kunna se någon slags utveckling i valfritt aspekt av mitt liv, i alla fall. Att jag inte stampar på stället. Men någon mer konkret föreställning än så har jag icke.

20160329_cyklar
29/03 – Fortfarande överraskar det mig, ljuset och värmen och luften då jag kliver ut genom jobbdörren efter arbetsdagens slut. Vårdammiga innergårdar, en särskild doft.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Hmm. Gillar att gradvis trappa ner jacktjockleken när vinter sakta förvandlas till sommar. Skippa yllet för mocka och sammet. Men har nog inget specifikt första plats-vårplagg.

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?
Den blir glättigare, eventuellt också snäppet rockigare, ofta mer psykedelisk. Brukar t.ex. dras till Temples den här årstiden. Lyssnar också gärna på min kalaspinglor & pangbrudar-låtlista.

20160329_grus
29/03 – Älskar såna här grusvägar mellan bakgårdar i Vöråstan. Inget slår att höra grusknaster under skorna på våren.

Har du några särskilda vårprojekt på g?
Ja och nej. Har ett par projekt jag ska jobba på i vår, men inga som är särskilt tajmade till enbart våren eller annars relaterade till årstiden. Har t.ex. en bandfotografering som ifall om allt går som planerat ska avklaras innan våren övergår till sommar, var på ett möte i förrgår och fick inte bara pitcha idéer med inspiration hämtad från ockulta ritualer utan också se att de blev väl emottagna, så det var peppande!

Vad önskar du dig i vår?
Inspiration, motivation, kreativitet, produktivitet och ambition.

20160329_ljus
29/03 – Så hänförd av ljuset i år igen, förmår knappt ens fräsa åt det.

Föredrar du våren eller hösten?
Våren. Hösten är finare men den blir snabbt så rå, ruggig och ryggmärgsisande, och för mig som en mycket frusen person känns detta emellanåt som tortyr. Gillar känslan av att tina upp med våren. Gillar också att så mycket annat tinar upp, såklart. Våren är att peta sömnskorv ur ögonen och smutta på en dubbelespresso och frånvarande stirra på fåglar genom fönstret och bländas lite av ljuset och efter en stund märka att sakta men säkert håller en själv också på att vakna på riktigt äntligen.

Vem/vad är din vårförälskelse?
Ack jag önskar jag hade något att erbjuda här. Känns så tråkigt att bara skriva Alfred (partnern) eller Selma (katten). Börjar bli mycket förtjust i vårt hem, räknas det? Det börjar se ut som ett riktigt ett nu. Men mer om detta i ett annat inlägg!

20160330_stig
30/03 – Såg slutet på vintern en morgon då jag gick till jobbet.

Tre saker som stoppar vårkänslorna.
Alltså jag vet inte vad det är med den här punkten men den gör mig så krass. Vill typ svara vardagen, verkligheten och världen, men t.o.m. jag hör ju hur det låter. Har inte direkt fått några riktigt vårkänslor ännu. Känns ofta som att jag går omkring och väntar, fast för det mesta i en mycket passiv form av väntande. Lite disig, liksom. Blir också vresig av att jag exempelvis bara inte hittar rätt känsla eller tidpunkt för att blogga eller ta itu med andra projekt. Så det är väl de tre sakerna som tar kål på vårkänslorna, så som de gör med alla andra ivriga känslor, nämligen: tidsbrist, orkeslöshet och generell leda av att lida av de två första och buttert sitta på en stol och maktlöst iaktta hur de tar kontrollen över ens liv. TYP. :))) *muntergök*

20160401_sill
01/04 – Föreställande en dum sill, ty jag svalde ett bete som var blott ett aprilskämt.

Har du redan några sommarplaner?
Är inte så förtjust i att planera in saker en lång tid på förhand, så inga direkta planer, nej. (Är f.ö. ganska hopplös att prata om framtiden med, ifall ni inte redan gissat det. Blir bara stingslig.) Däremot blir det en liten tripp om en månad, åker till Riga via Tallinn. Skoj!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s