och därmed pasta

20160312_mat_001

Hungern väckte ett begär efter pasta till middag. Det tyckte den andra människan i hushållet att lät som en bra idé, så då blev det så, och därmed pasta. Något annat det blev är så löjligt gott att jag inte kan annat än dela med mig av hur rätten gjordes. Det finns nån lag om det, tror jag bestämt, att goda recept måste spridas. Såhär då:

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna, pressa i två vitlöksklyftor, släng också ner några blad hackad basilika. Tärna lite bröd, typ en bit baguett, och sätt ner brödtärningarna. Skiva också några körsbärstomater och sätt dem i stekpannan både för vätskans och smakens skull, fyll på med mer olivolja om det ser torrt ut, brödbitarna får gärna bli lite saftiga. Örtsalta. När bröden är gyllenbruna häller du över allting till en skål.

Samma stekpanna fyller du på med mer olivolja och slänger ner ännu fler skivade körsbärstomater. The more the merrier! Skär en bit paprika i bitar, t.ex. om du råkar ha en fjärdedels stor röd sådan i kylskåpet redan går den alldeles utmärkt att nyttja för det här, och släng ner dem i pannan. Tillsätt några hackade basilikablad här med. Örtsalta. När tomaterna har blivit geggiga och/eller paprikan mjuk så kan du ta av värmen.

Under tiden du har stekt de här grejerna har du kokat en kastrull pasta, t.ex. fullkornsspaghetti. Du har också tärnat en avokado som du kryddat med örtsalt, svartpeppar och citronpeppar. Du har tagit fram smältosten med gräslökssmak eller annan uppkattad smaksättning och skivat några bitar av den resterande baguetten. Du har också ställt fram färsk spenat och fetaost. Och sen blandar du ihop alltsammans till en önskvärd portion som exempelvis kan se ut så här:

20160312_mat_002

Spaghetti, tomat-paprika-röra, spenat, fetaost, vitlöksbrödtärningar, avokado, basilika och baguette med gräslökssmälttost. Häll för allt i världen också upp ett glas rödvin åt dig, i all synnerhet om det är lördag. För det här är fasen festmat det.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “och därmed pasta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s