bokhyllemakeover

Förra veckan knäppte jag av några bilder här hemma som jag hade tänkt publicera merparten av under de följande par dagarna, men jag tappade orken och sedan tanken. Kom ihåg dem ikväll och tänkte att kanske är det smartast att fortsätta dela upp dem. Så här har jag letat reda på de foton som bokhyllan råkade figurera på — den är fortfarande ganska oorganiserad och många hyllplan agerar än så länge bara avstjälpningsplats, men strunt samma.

20160215_enetri_001

Den är en gammal Ikeahylla som jag köpte för ganska exakt tio år sedan när jag som nybliven singel flyttade till en egen lägenhet, Enetri heter modellen och ingår knappast i deras sortiment numera. I alla fall, jag har varit trött på den de senaste fem åren ungefär, men det har jag kommit över efter att jag för ett par månader sedan gav den ett lager med sprejfärg.

20160215_entri_002

Under de senaste åren har jag spanat efter andra bokhyllor på loppisar utan att riktigt hitta vad jag letat efter, har fantiserat om en sån där typisk sextiotalssak i teakfärgat trä i två eller tre delar, med byrålådor nedtill och gärna något litet barskåp upptill med dörrar i mönstrat och bruntonat glas, men de jag har fått syn på har aldrig varit helt rätta och jag har inte velat köpa något så stort och skrymmande utan att känna att den är Den Det Ska Vara. I den förra lägenheten var också vardagsrummet större än här, mer rektangulärt, så en sådan hylla hade fått gott om plats. I det nya vardagsrummet känns det som att en sådan tilltagen möbel mer eller mindre skulle äta upp hela rummet.

20160215_entri_003

Så när jag monterat isär min Enetrihylla för att den flyttats från förra bostaden till den nya så passade jag på att ge den en liten makeover som jag tänkt på en tid, d.v.s. sprejmåla metalldelarna som tidigare var silvergrå med en matt svart färg, innan jag skruvade ihop den igen. Och nu gillar jag den på nytt! Det kan bero på Ikeaeffekten, som jag nyligen hörde om i QI, men tycker inte att det spelar någon roll. Är hur som helst hur nöjd som helst!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “bokhyllemakeover”

    1. Tack! 🙂 Vem vet, kanske den gör revansch! När jag försökte komma på vad modellen hette såg jag måååånga av dem till salu som andra-hand så åtminstone där tycks marknaden FÖRSÖKA vara igång just nu, hehe. Verkade lite som att ingen var särskilt intresserad av att köpa, dock, bara sälja. 😉

    1. Tack! 🙂 Ja alltså kan knappt förstå hur en sådan där detalj gjorde sån skillnad, innan tyckte jag att den såg SÅ Ikea-ig ut så att den nästan var pinsam (hah, ganska fånigt menmen) men nu har det försvunnit!

  1. Alltså! Det tog en lång stund innan jag insåg att det är samma bokhylla som jag har. Eller rättare sagt – som min snubbe har, och som jag tycker är SÅ ful. För på dina bilder var den SÅ snygg? Vilken himla aha-upplevelse att jag skulle kunna försöka övertyga honom om att få spraya metalldelarna svarta istället, för att få lite retrofeeling istället för den trista Ikeakänsla som verkligen besudlar den nu. TACK!! Detta kan rädda mitt sovrum.
    Egentligen ville jag skriva att ni bor så himla fint och att fladdermustavlan är helt amazeballs ❤

    1. Haha, så roligt att höra! Jag kan helt och hållet relatera, tyckte också den var förskräcklig med silvergråa delar. Så tidigt 00-tal på ett fult sätt. Lycka till med övertalningen och sprejningen! 🙂 Och TACK så jättemycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s