tidningsurklipp och sånt

20160216_natgeo73_001
20160216_natgeo73_002
20160216_natgeo73_003

Förra veckan beställde jag en årsprenumeration av National Geographic. I går anlände hela bunten! Köpte nämligen den inte för att hålla mig up-to-date med världskulturer utan för att ha bilder av en viss sorts kvalitet att inspireras av, så tidningarna är daterade 1973.

Brukar göra digitala kollage emellanåt och tänkte att jag skulle försöka mig på analoga också. Ska börja med att skanna bilderna för att ha dem i digital form också och eftersom jag gissar att jag inte då heller kommer vilja klippa i tidningarna så får jag väl skriva ut dem igen och sen jobba vidare därifrån. Alfred har också en rejäl hög med gamla tidningar, främst Femina från 60-talet, som jag tänkt skanna bilder ur. Inser att det kommer ta en tid innan jag kan sätta igång med själva kollageskapandet, men ska försöka se på varje etapp som avslappning och inte störande förberedelser. Är likväl mycket ivrig för att sätta igång, inte minst för att jag har snubblat över sådana fantastiska kollage under den senaste tiden och vill således mycket gärna själv ge mediet ett försök. Låt mig Carly Foulkes, Eugenia Loli och Sarah Eisenlohr illustrera:

Carly Foulkes
Carly Foulkes.

Eugenia Loli
Eugenia Loli.

Sarah Eisenlohr.
Sarah Eisenlohr.

Ack så det kliar i mina saxhållarfingrar nu.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “tidningsurklipp och sånt”

  1. Äsch, bara klipp! Jag har faktiskt aldrig varit med om att jag ångrat att jag tagit med en vacker bild i ett collage – det kommer så många nya om inte själva collaget blir användbart, och glädjen att bilderna fått komma till nytta är större än känslan av att ha förstört något som kunde blivit bättre 🙂
    Fast den där med fullmånen och alla dödskallarna hade jag satt upp på väggen precis som den är. SÅ vacker!!

    1. Ååh vet inte om jag vågar! *mes* Kanske de sidor som bara har text på baksidan, men det tycks va få som är sådana. Funderar på att inte ens limma kollagen utan bara sätta ihop dem och föreviga dem med att fotografera dem, för då kunde jag ju återanvända delarna och då skulle det VERKLIGEN knappast kännas som slöseri. Meeeen ändå känner jag mig mesig, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s