stjärnor på tapeten

Jag har länge velat göra en brokigt sammansatt gallerivägg i mitt hem, men där jag bodde innan så var väggarna av betong och att borra en massa slumpmässiga hål kändes inte rimligt, varken för hyresvärdens eller mina egna nervers skull. Nu, däremot, är närmsta betongvägg i grannhuset — vilket betyder att jag ständigt försöker hålla ögonen öppna för nånting tilltalande i väggpyntsgenren då jag går på loppis. I förrgår hittade jag de här sexkantiga stjärnorna som någon skurit ut i metall. De är ungefär femton centimeter i diameter och jag tycker de är fruktansvärt charmiga. Älskar att någon har pysslat med det här, för fabrikstillverkade är de ju uppenbarligen inte. Älskar framför allt att kanterna är klumpiga, att formerna är asymmetriska, att de skiftar färg sådär olja-i-vattenpöligt på ytan och att rost angripit den ena och skapat en slags nebulosa i den.

Vill inte bara ha tavlor på galleriväggen, tvärtom letar jag efter mångskiftande föremål som kunde funka. De flesta bilder jag hittar på galleriväggar är alldeles för enhetliga (matchande ramar) eller för organiserade (arrangerade för systematiskt), men ett fåtal bilder har jag lyckats skrapa ihop som ungefär pekar åt det håll jag är ute efter. Den första är såklart favoriten, men det säger ju sig självt för den som har ögon:

Processed with VSCOcam with f2 presetgallerivaegg_002gallerivaegg_003gallerivaegg_004

Psst! Bilderna är länkade till källorna.

Utöver metallstjärnorna har jag samlat ihop en del andra föremål, som en kanintavla målad på en skiva av en trädstam, ett par små gamla speglar, en tavla vi fick i inflyttningspresent av Oskar, konstnären själv, på nyårsfesten (!), ett grävlingskranium som jag haft i några år, bland annat, men det är kanske tråkigt att höra om dem utan tillhörande bilder. Jag är hemma idag för jag har gått och blivit sjuk, så det är lite si och så med orken, men ahhh så det lockar att hamra in några spikar och börja på.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “stjärnor på tapeten”

  1. Coolt. Sådär skulle man kunna inreda en vägg om man hade gott om plats, alternativt lite färre böcker… Men man kan ställa in saker i bokhyllorna också, vi har t.ex. tekannor och vaser lite här och där 🙂

    1. Det låter trevligt! 🙂 Brukar också ha lite olika grejer i bokhyllan, fast den är rätt liten och låg, så väggarna är fortsättningsvis ganska kala här. Vill ha fleeeeeeeeeeeeer väggpynt!

      1. Liten och låg? Så väldigt annorlunda än våra golv-till-nästan-taket bokhylleväggar… 🙂 Men så roligt att du har tomma ytor att bli kreativ med!

        1. Ah såna hyllor är ju egentligen drömmen såklart! Men jag har inte ens särskilt många böcker, hah, men sen om jag nånsin faktiskt äger ett hus/bostad så kanske jag ändrar på både hyllor och bibliotek. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s