vecka tre

2016_v3

Den tredje veckan av året, d.v.s. i skrivande stund inte den förra men förrförra. Köpte tulpaner som aldrig slog ut, istället började de hänga. Stack in till Vasabladet på en kvick intervju under en lunchpaus och skyndade sedan ut på matjakt genom en ytterst pastellig Hartmansgränd. Stannade upp och förevigade snögnistret på väg hem från jobbet en dag och mina fingrar var som istappar då jag kom hem. Firade fredag i guldglittriga byxor och guldglittrig kofta, tänkte så här: Guldglitter på vardagen! Eller fredagen. Särskilt fredagen. Lunchade med Alfred på Aschan, och efter jobbet åkte vi plus Selma iväg till Katternö där vi bland annat hälsade på Esmeralda. Åkte samma kväll till Karins och Stifos i grannbyn men jag var så korkad att jag inte tog någon bild. På lördag åkte vi till Kokkola på loppisrunda och vi hann gå på sex olika stycken loppisar innan energin tog slut, och loppisarna också. Eller i alla fall öppethållningstiderna. Gjorde många fynd den här dagen men ”Fine [sic!] the good in everyday”-tavlan tog jag bara bild på, fast har ångrat mitt icke-köp lite i efterhand då jag insåg att ‘fine’ också kan betyda bötfälla. Gillar den surmulna absurditeten i vad tavlan vill säga enligt den tolkningen. Senare på kvällen åkte vi tillbaka till Vasa igen och då trotsade vi vår slutkördhet med att spela rappakalja hos en kompis, där Alfred tog tillfället i akt att rita ett porträtt av Selma. Sen vidare ut på nattklubb och det var väl mer eller mindre den veckan det, söndag var absolut händelselös.

Detta är för övrigt världens mest oengagerade genomgång men aaaah jag ligger efter! Det var precis så här jag inte skulle göra med veckogenomgångarna för jag fattar att det här är äckligt tråkigt, men jag har så lätt för att bli överrullad i nån slags snöbollseffekt så jag känner mig tvungen att göra så här nu bara för att få det gjort. Till och med kollaget är hastat och korkat. Lovar att försöka skärpa mig tills nästa gång, för jag veeeeeeeet att ni lever för dessa guldklimpar. Schh! Jag veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet att ni gör det.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s