månatlig kalender 2016: februari

maankal2016_februari

Nästa vecka börjar en ny månad och här är månkalenderbladet för februari. Väldigt måndagsfokuserad månad, månaden börjar och slutar med en måndag och nymånen, fullmånen och de två halvmånarna inträffar också på måndagar. Mån-galnare än så blir nog inte nån annan månad i år.

Februari inleds i vattumannens stjärntecken så enligt den konstellationen är stjärnorna på almanackan utplacerade. Tycker för övrigt att februari har ett sånt poetiskt namn på finska om vi översätter det direkt — pärlmåne. Benämningen februari, å andra sidan, härstammar från den gamla etruskiska samt romerska guden Februus som var de dödas och reningens gud. Finns väl onekligen nånting poetiskt i det också.

Nedladdnings- och utskrivbar .pdf-fil av månadsbladet hittas här!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “månatlig kalender 2016: februari”

  1. Hej! Din väggkalender är så fin! 😀 Jag älskar den 😀 En fråga bara; när kommer de följande månaderna upp?

    1. Tack så mycket! Åh, jag ligger så efter, men inom ett par dagar ska jag försöka fixa mars! Sen ska jag försöka va bättre ut i tid följande gånger, jag hade tänkt att jag skulle posta varje kalenderblad ungefär en vecka innan månadens start. Den här gången blev det inte riiiktigt så menmen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s