självbild och janterier

Vi analyserar oss själva och våra självbilder, kritiserar självgoda människor och självfallet diskuterar vi också Jantelagens goda sidor i detta självcentrerade avsnitt. Låten ”Österbottens Brigitte Bardot” har vi fått låna av Daniel Hjerppe och det är vi mycket tacksamma för, om än på ett ganska avundsjukt sätt.

Avsnitt nummer två av Kapseln är här! I det pratar vi om självbild och det är såklart en representation av våra sådana som ni ser som omslagsbild.

Vi diskuterar storhetsvansinne eller vansinne som vansinne, Dunning-Kruger-effekten, utvecklingen från individ till företag, och jag erkänner att jag känner ett FÖRAKT (!!) gentemot särskilt ett visst beteende hos människor. Vi talar också om selfies/självisar (eller så som de hette då jag var ung: självporträtt) i podden och händelsevis stöter jag precis ikväll på flertalet tankar om sådant, och det känns nästan lite som att ligga i tiden. Mycket spännande! Alltså ämnet, men visst, också att råka pricka något just då det tycks bubbla upp till ytan igen.

Och förresten, idag publicerades också en liten intervju med Alfred och mig om podden på Vasabladet, ifall nån vill läsa!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

3 reaktioner till “självbild och janterier”

    1. 😀 Tack tack! Märkte du förresten att jag upprepade något som jag redan skrivit/sagt i E-kaffi om att ”anteckna en prenumeration”? Håxa det efteråt att väntas nu det här var ju inte alls nytt, samma tankekedja varje gång verkar det som!

      1. Jag tyckte faktiskt att det lät lite bekant med kunde inte komma på varför. Lustigt hur vissa felsägningar fastnar fast man vet hur det heter egentligen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s