vecka ett

2016_v1

Jag gör som Jenna och summerar veckan, fast eftersom jag sällan har några särskilda planer för kommande veckor så gör jag det i efterhand. Så förra veckan, mer känd som vecka 1, såg i vissa anblickar ut såhär.

Loppade min mossgröna kappa för ett fåtal år sedan men har inte använt den särskilt ofta förrän denna vinter. Känner mig hutlöst färgglad då jag kombinerar den med en plommonlila halsduk, som jag förresten i sin tur brukar kombinera med en annan halsduk där under den för extra påbyltadhet och värme.

På nyårsfesten fick Alfred och jag två växter av Karin och Niklas, och vi har såklart döpt dem efter dem två. Åderblad (Fittonia!!) och fikus, mycket fina! Några dagar senare såg vi små drakträd på Siwan här nära oss för 3€ så vi slog till (den döptes naturligtvis till Draco), och ännu nån dag efter det åkte vi till Plantagen på jakt efter kattgräs men hittade istället ett olivträd som Alfred köpte åt mig som en extra födelsedagspresent. (Fick förstås det fantasirika namnet Oliver.) Det senare är dock ej på bild och har inte fått någon kruka ännu, men vi börjar alltså få ihop till en duglig djungel här hemma. Soffbordet med röda kakelplattor står numera i köket som blombord och huserar även Selmas korg i fönstret, eftersom bordet såg hemskt ut tillsammans med den gröna soffan som även den har medaljongfönster. Det blev för mycket. Hade inte tänkt på det när vi köpte soffan. Men! Hade ett annat soffbord till hands, även om det är aningen litet. Skulle få vara djupare.

Vi har köpt fågelmat som vi hängt upp vid trappan, har även strött ut solrosfrön på ett fönsterbräde, men än så länge har vi inte noterat att några fåglar skulle ha kalasat på endera ställe. Däremot såg jag att en fågel av modell större hade varit på väg att hälsa på oss en dag. Fotspår halvvägs upp för trappan. Fågel, om du läser det här, var inte blyg. Kom gärna förbi. Vi har som sagt frön.

Fyndade mitt andra par öghängen! Detta fejkstrassiga par hittade jag på H&M och på grund av reapris på reapris kostade de en struntsumma, 1,50€.

På trettondagen spelade vi in första poddavsnittet och flyttade även in lite växter i vardagsrummet, främst för att det skulle trevligare ut på de bilder som skulle tas för podden, och fortfarande står de kvar där och får kanske stanna. Måste dock verkligen försöka få upp nånting på de väggar som ännu är tomma, samt få lite ordning på bokhyllan, förrän det slutar se så halvfärdigt och nyinflyttat ut.

Helgen bjöd på kalla men soliga dagar. Ljus! Var mycket hemmastadd, lämnade inte gården över huvud taget förutom för att handla. Spelade in det sista till podden, d.v.s. minisketcherna. Drack vin. Åt chips. Tä va he.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “vecka ett”

  1. Fin kappa! Och roligt att Karin och Nicklas fått så många nya vänner redan. 😀 På tal om öghängen, läste i senaste Elle att ”ögat är den nya pussmunnen” – alltså i form av trendigt motiv. Du är m.a.o. riktigt hipp!

    1. Tack tack! Och jaa de är säkert populärast på klassen. 🙂 Har anat att en ögontrend varit på gång, kul att få det bekräftat! Ska väl int känn me liiti snärtti. ^^’

    1. Hih ja, presentörerna (?!) sa att det var namnet som avgjorde att jag/vi skulle få en. Men den är hemskt fin också, är mycket förtjust i att den ser ut som nånting som skulle drapera stenar och mark i en lummig skog. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s