i rymden kan ingen höra dig gråtrunka

Vi beger oss till rymden i Kapselns första avsnitt, fast vi redan var i den. Spejsat svammel om hundar, pizzor och annat som hittas i galaxerna. Och missa för Yodas skull inte den fantastiska låten ”Rymden (In Vitro)” som är skriven och framförd av Jim Videgård. För er i Pedersöre vill vi också erbjuda en alternativ avsnittstitel: Allt finns — mera rymd!

Ja, då var första avsnittet alltså här! Kortfattat om mitt poddjag så kan jag säga att det finns utrymme för förbättring och bra insikt är väl det, egentligen, hur jäkla självgod skulle jag inte annars vara. Blir störd på att jag pratar så styltigt, riktigt avslappnad är jag ju inte framför mikrofonen fast kanske jag alltid pratar så? Skäms också för att jag så ofta blir så (oförklarligt) ivrig att jag fräckt och utan att märka det avbryter Alfred, även om han hävdar att jag inte får sluta med det. Äsch ja, blir störd på massor av saker som jag gör men jag har redan ältat om det på andra ställen tidigare idag så jag ska försöka behärska mig själv och skippa en upprepning av det. Allt är en övning, andas in, andas ut, sådärja.

Avsnittet innehåller förresten en liten snutt som blev som en slags hyllning åt David Bowie. Och låten som Jim var snäll nog att bidra med hörde jag honom spela i höstas och jag tyckte direkt att den lät som en klassiker på nåt sätt, och drog faktiskt paralleller till Bowies tidiga rymdkretsande material. Sent omsider för några dagar mejlade jag Jim och bad att vi skulle få använda den, och han spelade in den! Är så jäkla glad att det blev så, det kändes hela tiden som att det borde vara den.

Vi har tänkt att vi i varje avsnitt mycket gärna skulle inkludera en låt av en finlandssvensk/svenskfinlandsbaserad artist/grupp, så ifall just DU som läser detta sysslar med musik och tänker att en god gärning är trots allt en god gärning, så får du gärna säga hepp! Det här känns så inbilskt, att efterlysa musik som vi inte kan erbjuda annan betalning för än viss publicitetsspridning, men det är ännu mera inbilskt att inte yppa nånting alls och förvänta sig att någon bara ska hux flux erbjuda sig att bidra med någon låt någon gång. Såatt… ja. Där har vi det då!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “i rymden kan ingen höra dig gråtrunka”

  1. hepp! jag vill jättegärna bidra med nån form av låt! skicka mig tema ca två veckor innan, så prövar jag koka ihop något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s