lyckosamma trettondagen

20160106_spegel_00120160106_spegel_002

Den här tiden på året är det ju oftast endast under helgerna som jag har möjlighet att ta bilder i hemmamiljö med skarpt dagsljus som ljussättning eftersom det är mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem, och det är något som jag tycker är mest störande med vinterhalvåret. Inte nödvändigtvis att det är mörkt i sig, och hur det påverkar mig psykiskt, men att det är mörkt och hur det påverkar mina möjligheter att få till välljussatta bilder utan problem, och hur det hindret i sin tur påverkar mig psykiskt.

Jag mår ju helt klart bäst när jag pysslar på med nånting, nånting som jag inte alltid vet vad ska bli eller vad jag ens sysslar med, men det kan till exempel gå till så att jag skymtar vardagsrummet reflekteras i en spegel som temporärt står lutad mot en oorganiserad hylla och märker att jag gillar det här, jag gillar hur det ser ut, jag gillar den där grönskan och vilken stämning rummet ser ut att ha, och jag knäpper några sneda bilder och känner bara att det blev nånting av det, jag har dokumenterat någonting, jag levde i det där nuet som var den där dagen och jag trivdes.

Det är väl en fråga om inspiration, ibland kommer den utan att peka på någonting konkret som mål, den är bara en känsla som får en att må bra. Och om kreativitet, som är ett substantiv som inte borde vara exklusivt reserverat för Den Stora Konstnären, utan också för Den Planlösa Pysslaren och De För Skojs Skull Projektivriga, till exempel då. Så därför, och för att den gav mig en rejäl sovmorgon och gav mig och Alfred tid att vara produktiva med ett projekt vi ska köra igång, var och är jag mycket nöjd med gårdagens allmänna lyckans ostiga ledighet.

Spegeln står där den står för att vi skulle ta bilder till det där nämnda projektet och då fick spegeln agera reflektorskärm för att jämna ut ljuset lite. Bilderna i det här inlägget är alltså inte de som egentligen skulle tas men efter att vi var klara med de egentliga bilderna kunde jag inte motstå att knäppa av några klassiska spegelsjälvisar, och när de råkade åka med i redigeringen så tänkte jag att det var lika bra att de fick åka med i bloggandet då också.

20160106_spegel_00320160106_spegel_004

När Alfred och Selma dök upp så uppenbarade sig plötsligt familjeporträtteringsmöjligheter också.

Och jo, det där projektet ska snart presenteras så fort det är… eh… presentabelt då. Säkert jääääättesvårt att gissa vad det handlar om med tanke på de två mikrofonerna som står på bordet, men jag vill bara inte börja hajpa nånting på förhand som om det vore en Huge Deal — för någon annan än oss själva då, som tycker att det är mycket roligt — men inte heller vara såhär töntigt ”nästa vecka släpper vi bomben!”-bloggarhemlighetsfull. Kan förstås inte heller fortsätta tala om detta utan att måla in mig i ett eller annat hörn av de jag nyss nämnde. Så strunt samma!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

10 reaktioner till “lyckosamma trettondagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s