kalas för en cool jord på 2016 snurr

20151231_001

20151231_002

Nästa gång jag är festvärdinna ska jag montera en kamera på axeln som tar en bild var femte minut. Då Alfred tog bilden på Jakob, Selma och mig var det ännu rätt lugnt här hemma men senare blev det liv i stugan. Merparten av kvällen yrde jag omkring och minglade med människor och det var suveränt roligt att så många kunde komma men nog började det till sist kännas något trist att alltid säga hejdå och inse att fan, vi har ju knappt alls hunnit prata, och känna sig skyldig över det. Skulle så gärna ha hunnit prata mer med allihopa! Räknade nyss att sammanlagt under kvällen var vi femtio personer här, så inte är det underligt att jag irrade omkring en hel del.

Hoppas, tror och tyckte själv att det blev en lyckad fest, förutom mot slutet av kvällen då tålamodet nådde sin ände gentemot en person varken jag eller Alfred träffat förut. Ursäkta mig men jag måste bara få ventilera detta en smula. Det är nu bara så här att är en gäst nånstans så tycker jag att det hör till att lite försöka uppföra sig. Att ta en vindruvsklase istället för att plocka åt sig några vindruvor för att sedan nonchalant slänga den på golvet över axeln, att ta en hatt som hänger på väggen för att senare ligga och brottas på den, att välta stolar, att gå och surt smälla i köksskåpen i jakt på ett glas då plastglas står framme, att sparka i dörren upprepade gånger för att en inte fattar att använda dörrhandtaget, att direkt bli defensiv och kaxig där jag säger att hej försök nu visa lite hänsyn och lägg av med att sparka i dörrar — och att dessutom göra allt detta som en total främling som 1) inte var inbjuden utan bara hakade på med någon, och 2) inte ens bemödar sig med att försöka presentera sig för de vars hem han är gäst i, det är inte okej och jag har inget intresse av att ha kvar en sådan person som gäst. Nää huhhuh. Det kändes lite som att vi bodde i nån slags ungdomsgård en tid och jag bara… det här är vårt hem i vilket vi har ordnat en privat fest för våra vänner och alla av oss är vuxna människor??? Hade jag missförstått den saken?

Meeeeen. Strunt samma. Kul hade jag ändå! Tog ett fåtal mobilbilder av uslig kvalitet, den första på Anna med sprakasticko (tomtebloss) strax efter tolvslaget och de andra senare då festen tunnats ut och jag hann sitta ner en stund. Detta innebar förstås att endast en bråkdel av gästerna förevigades. Som sagt, nästa gång en automatiserad kamera fäst på axeln.

20151231_00320151231_00420151231_00520151231_00620151231_00720151231_008

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “kalas för en cool jord på 2016 snurr”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s