månatlig kalender 2016: januari

maanatlig_januari

Om en vecka inleds en ny månad och jag har tänkt på att ha en väggalmanacka nästa år, har inte haft någon sådan på flera. Tidigare i veckan såg jag en trevlig kalender som inte innehöll mer information än månfaser, men den var amerikansk och veckorna inleddes således med söndagar. Det tycker jag att är förvirrande och opraktiskt för jag är alldeles för inställd på att måndagen är den första veckodagen, så jag gjorde en egen.

maankal2016_januari

Januari inleds med en avtagande måne, så därför är den på almanackan vinklad som ett G. (Ser månen ut som ett kommatecken, då är den på kommande. Ser den ut som ett G, då är den på gående.) Tyckte att lite stjärnor också kunde behövas och då valde jag att placera dem som konstellationen för det stjärntecken som är aktuellt då månaden inleds. I detta fall Stenbocken, vilket för övrigt råkar vara det jag är född i.

Vill nån annan också skriva ut denna mån(ads)kalender så finns den som .pdf-fil här! Tror jag själv ska skriva ut en ny kopia men ett par tiotal procent mindre och i gråskala, tror det kunde vara snyggt.

Idag är det förresten fullmåne. Passa på att go loony!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

11 reaktioner till “månatlig kalender 2016: januari”

  1. Fin! Och så generöst av dig att dela med dig. Jag har redan flera kalendrar (jag älskar väggkalendrar), men kanske jag hittar en plats för den här också, jag gillar hur du har gjort den, inte minst att månen är med, jag blir lätt påverkad av den… (oyyyyl) Jag hoppas du gör en för varje månad! 🙂 Vi har tänkt pyssla egen kalender i ett par år nu, men det blir aldrig av :-/

  2. Superfin! Så fint av dig och dela med dig!!
    Jag är gravid och beräknas få en bebis i februari eller mars. Tycker detta kalenderblad var så himla fint och skulle vilja ha de som en del i min ofödda bebis födelsetavla, om det är okej för dig? Kommer du göra en för februari och även mars också? Skulle bli superglad om du gjorde en för den månaden bebisen kommer i (och den stjärnformation hen föds i). Blir de en tjej ska hon heta Luna vilket gör att jag känner extra starkt för din kalender.

    1. Men åh va fint och det skulle på riktigt vara en sann ära! M.a.o. är det absolut helt okej med mig. 🙂 Och jodå, februari och mars kommer definitivt också — februari dyker upp typ imorgon eller i övermorgon. Om din bebis föds mot slutet av månaden så stämmer ju knappast stjärntecknet på bilden i.o.m. att jag väljer det stjärntecken som inleder månaden (de byts kring 20:e dagen), men i såna fall tycker jag att du ska ta och mejla mig på linnea.portin@gmail.com så kan jag fixa ihop en med rätt månad + rätt stjärntecken åt dig för det tycker jag verkligen att du och bebisen ska ha. 🙂

      1. Åh tack så jättemycket, så himla snällt av dig! ❤ Skickar ett mail om bebisen kommer i slutet av februari! Stort tack, va glad jag blir för ditt svar! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s