klorofyllningen

20151220_klorofyllt_00120151220_klorofyllt_002

Hämtade de sista grönväxterna från gamla hemmet till det nya idag och nu just väntar all grönska i köket, tanken är att de flesta växterna senare ska utplaceras i resten av bostaden då jag spanat in deras rätta platser, d.v.s. då golvet är tömt på flyttlådor och omonterade hyllor, bland annat. Men det är en sådan klorofylld och härlig atmosfär där i köket nu trots att växterna är omgivna av stök och kaos att jag känner mig frestad att istället köpa nya växter för de andra rummen. Jag trodde jag redan hade samlat på mig rätt många växter men klart och tydligt inte tillräckligt.

En klängväxt lossnade ur sin kruka och separerades helt från sina rötter under dagens transport och den står således just nu i vatten och jag hoppas att den ska rota sig igen. Då jag försökte styra upp fikusen (som jag för över tio år sedan köpte på loppis i Jeppis för en femma) för några månader sedan så var jag tvungen att klippa av tre små grenar och de har stått i vatten sen dess och börjar alla tre ha ganska duktiga rotsystem undertill och jag funderar på att plantera dem tätt tillsammans och fläta ihop stammarna, men har inte vågat ännu för det känns som att det kommer bli en oavsiktlig dödsstöt för dem alla tre.

De tre små suckulenterna som syns på bild i föregående inlägg är mina senaste växtliga inköp, plockade upp dem när vi fått nycklarna till huset och förde dem direkt hit. Ska försöka mig på att knyta varsin ampel åt dem att hänga i då jag hittar tid och rätt sinnesstämning. Övade mig på att knyta korgliknande hängningsanordningar då vi gjorde nejlikeapelsiner häromkvällen och kunde snabbt konstatera att övning var behövlig. Det var skitsvårt ju. Har alltid varit förbryllad över att det ordnas kurser i makramé och sånt och att den typen av handarbetande ibland omtalas som om det skulle vara på något vis talangkrävande att knyta knutar enligt något visst mönster eller ett annat, och jag ba HUR SVÅRT KAN DET VA och svaret är alltså ganska så jäkla helt tillräckligt svårt, verkar det som. Höll på att få spader innan jag fick ordning på knutarna så att trådarna bildande något slags nät, och sen såg min apelsin ut som att den just skulle rulla iväg på fetischklubb.

Summa summarum: Har fått dill(e) på växter. Kunde alltså säga att jag drar en rejäl KLOROFYLLA. Heh, heh, heeeh. Ja, det var då allt för mig, tack tack ni har varit en underbar publik i kväll. /raglar av scen

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “klorofyllningen”

  1. Oj växter alltså! Skulle gärna fylla halva lägenheten med grönväxter men det är redan med den mängd jag har nu rätt problematiskt att åka upp till Österbotten på sommarlov i 3 månader och få med sig alla växter (jag saknar nämligen växtvakt)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s